Els propietaris de les botigues Blanco retiren l’ERO i es desconvoquen les vagues

Els treballadores estan expectants davant el moviment de l'empresa, però segueixen cobrant de manera fraccionada i no arriba producte nou als establiments

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Blanco a la botiga del Carrer Pelai Foto: TOMEU FERRER

Concentració de treballadors de Blanco a la botiga del Carrer Pelai Foto: TOMEU FERRER

Els propietaris de la cadena de botigues de moda Blanco, el grup grup AlHokai, ha comunicat als sindicats que retira l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que feia pensar els treballadors que podia amenaçar la continuïtat de l’empresa.

La resposta dels sindicats davant l’anunci ha estat aturar les vagues que havien convocat i que tenien el 28 d’aquest mes com a nova jornada d’aturada total.

L’empresa havia de fixar quin seria l’abast de l’ERO en una reunió convocada per al 7 de novembre. L’empresa havia patit ja dos expedients que havien afectat de manera important el funcionament de les botigues.

A Catalunya treballen a Blanco 45 persones. Tot i l’avís de retirada de l’ERO, una representant de la UGT al comitè d’empresa s’ha mostrat escèptica en relació amb el nou pas que pugui fer l’empresa: “des de juliol que cobrem els salaris de manera fraccionada, i ahir ens van dir que el mes d’octubre el cobrarem en més d’un termini. La primera part serà de només el 25%”, explica.

Una de les coses que més desanima els treballadors és el procés de tancament de botigues que s’experimenta almenys a Catalunya. A Barcelona això pot afectar aviat a dues instal·lacions: la del centre comercial Splau i la de la Maquinista. Això s’acompanya amb un segon indici preocupant: no arriba producte nou per vendre als establiments, segons expliquen les treballadores.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*