Homenatge a Antonio Ruiz Villalba, treballador de Seat mort a trets per la policia fa 45 anys

El Memorial Democràtic dels treballadors de Seat i l'ajuntament de Barcelona recorden en un acte la duríssima repressió franquista patida el 1971 pels treballadors de la factoria de la Zona Franca

Redacció
 
 
 
Cartell commemoratiu de la mort del treballador de Seat Foto: CCOOseat

Cartell commemoratiu de la mort del treballador de Seat Foto: CCOOseat

Antonio Ruiz Villalba, treballador de Seat, mort per les bales de la policia franquista el 18 d’octubre de 1971 serà homenatjat amb la descoberta d’una placa amb el seu nom en un acte organitzat conjuntament pel Memorial Democràtic dels treballadors de Seat i l’Ajuntament de Barcelona, segons informa la fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

Antonio Ruiz Villalba va ser mort a trets per la policia franquista durant l’ocupació de la fàbrica feta pels treballadors en defensa dels seus drets i de la democràcia. Ambdues lluites indestriables durant la lluita contra la dictadura.

El 18 d’octubre de 1971, el governador civil i cap provincial del partit feixista conegut com a Movimiento, Tomás Pelayo Ros, va ordenar a la policia que desallotgés els ocupats. Les forces dites d’ordre públic van entrar brutalment al recinte fabril, amb cavalls i armats amb pistoles, gasos i metralladores. Durant els fets desenes de treballadors van resultar ferits, centenars van ser detinguts i com a conseqüència dels trets de la policia v a morir el treballador Antonio Ruiz Villalba.

L’acte està organitzat pel Memorial Democràtic dels treballadors de Seat i l’Ajuntament de Barcelona. Districte Sants-Montjuïc, amb el grup de treball de Memòria Històrica del districte, que també han organitzat un cicle de memòria històrica i història local dels nostres barris.

En concret, a les 12 hores hi haurà una ofrena floral davant la placa commemorativa al recinte dels aparcaments de Seat a la Zona Franca de Barcelona, al carrer d’Antonio Ruiz Villalba, 51, a tocar de Catalunya Wagen, i a les 13 hores s’inaugurarà el passatge Ruiz Villalba, jardins de l’Arboleda, darrere de l’escola de Seat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*