Denuncien l’organtizació de l’Ouishare Fest Barcelona per cobrir llocs de treball amb ‘voluntaris’

UGT de Catalunya envia el cas a la Inspecció de Treball igual com va fer amb l'entitat patrocinadora del Saló Eròtic

Redacció
 
 
 
Cartell de l'ouishare a la xarxa

Cartell de l’ouishare a la xarxa

La UGT de Catalunya ha denunciat a la Inspecció de Treball l’empresa Ouishare, que organitza el festival Ouishare Fest Barcelona, per la pretensió d’utilitzar voluntaris per cobrir llos de treball ordinaris. Aquesta pretensió l’ha qualificat de fraudulenta el sindicat, que veu en l’intent la repetició del que va passar fa uns dies amb l’entitat organitzadora del Saló Eròtic de Barcelona.

UGT no està disposada a deixar passar cap esdeveniment en què se substitueixin treballadors que han de percebre un salari i estar donats d’alta a la Seguretat Social per pretesos voluntaris que farien el treball de manera altruista.

En el magazine elaborat per l’organitzadora d’Ouishare, entitat que els pròxims 26 i 27 d’octubre celebrarà a Barcelona un festival sobre economia col·laborativa, es demana ven voluntaris per treballar en l’esdeveniment durant mitja jornada. Aquests voluntaris es farien càrrec de feines com el muntatge i desmuntatge del festival els dies previs i posteriors a l’esdeveniment, segons el sindicat.

En concret, les àrees de treball que hauria d’assumir l’esmentat voluntariat serien el guarda-roba, el check-in, càtering, logística, comunicació, muntatge i desmuntatge, vídeo i streaming, suport tècnic, i acompanyament en diferents espais. A canvi, l’organització permet als voluntaris gaudir de les conferències, debats i workshops, durant les seves hores lliures. El preu de les entrades a l’esdeveniment oscil·len, segons UGT entre els 150 i els 450 euros.

Figura no emparada per la llei

Un cop més, la UGT de Catalunya denuncia que les tasques per les quals es demana la participació de voluntaris no es poden cobrir amb aquesta figura, que no pot quedar emparada per la llei del Voluntariat, Llei 45/2015 de 14 d’octubre i la Llei 25/2015 , del 30 de juliol, del voluntariat i foment de l’associacionisme.

El sindicat ha fet saber aquestes circumstàncies a la Inspecció de Treball. Ho ha denunciat perquè entén que es tracta de relacions laborals encobertes. La llei esmentada fiu molt clarament que les activitats que poden fer els voluntaris no poden tenir ànim de lucre, i han d’estar constituïdes i inscrites en els registres competents, d’acord amb la normativa estatal, autonòmica d’un altre estat membre de la Unió Europea.

En concret, UGT creu que Ouishare no reuneix cap de les característiques i, per tant, usa de manera fraudulenta la figura del voluntari per encobrir una relació laboral. Per això, en la denúncia es demana a la Inspecció de Treball que comprovi els fets i aixequi acta de les infraccions i dicti, si s’escau una resolució sancionadora que obligui l’empresa a ajustar-se a dret.

El magazine reclama textualment la participació de “voluntaris amb entusiasme, energia positiva i ganes d’implicar-se en un esdeveniment immers en una atmosfera diferent, plena d’optimisme i gantes de construir una societat més justa”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*