Seguiment majoritari de la vaga parcial de Nissan

El comitè d'empresa valora positivament la incidència de l'aturada, que es fa per reclamar que en les negociacions la direcció faci propostes constructives

Redacció
 
 
 

Seguiment majoritari de la vaga parcial convocada pel comitè d’empresa de Nissan. Fonts dels treballadors han situat la incidència en prop del 100%. Les aturades s’han seguit a les dues grans instal·lacions que té la multinacional japonesa a Barcelona, a Montcada i Reixac i a la Zona Franca.

Les seccions sindicals de CCOO i UGT, han emès comunicats en què valoren molt positivament el recolzament dels treballadors i les treballadores i resta a l’espera d’una proposició de data per reunir-se amb la direcció. Tot i no tenir dia per a la reunió. per desencallar la negociació del conveni.

Entre els aspectes que no avancen hi ha, assumptes com el fet que després de gairebé 10 mesos que es va signar la pròrroga de l’anterior conveni, l’empresa no contempli debatre cap de les demandes dels treballadors en les negociacions del nou acord, que ha d’estar vigent fins a març de 2018. Qüestions, com un increment salarial, reduir ritmes de feina per evitar lesions en una plantilla amb una edat mitjana molt avançada, o recuperar subcontractes, entre d’altres.

Els treballadors, que han estat clau per aconseguir que Nissan obtingui darrerament càrrega de treball en forma d’adjudicació de nous vehicles, han fet dues primeres mobilitzacions en forma de concentracions a les portes de les factories de Montcada i Reixac i Zona Franca de Barcelona.

La dura posició de la direcció de Nissan es produeix quan la marca viu un dels seus millors moments. El fabricant nipó de vehicles Nissan Motor va aconseguir el passat exercici fiscal -que va finalitzar el 31 de març- un benefici net de 457.600 milions de iens (3.397.000 d’euros), un 17,6% més interanual, gràcies al seu bon rendiment a Amèrica del Nord i Europa. L’empresa amb seu a Yokohama (al sud de Tòquio) va explicar en un comunicat que va aconseguir un benefici operatiu de 589.600 milions de iens (4.377.000 d’euros), un 18,3% més que l’any precedent, mentre que la seva facturació va créixer un 8,5% fins als 11,38 bilions de iens (84.514.000 d’euros).

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nissan accepta passar a indefinits 70 treballadors fixos discontinus

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*