UGT destaca que el 86% de la contractació a setembre ha estat temporal

El sindicat recorda que el 40,26%, de les persones que no tenen feina no cobren prestació o subsidi per desocupació.

Redacció
 
 
 
La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

La protecció econòmica dels aturats segueix baixant

UGT de Catalunya ha valorat les dades de l’atur registrat corresponent al setembre de 2016. A banda de constatar l’increment fruit de la finalització dels contractes vinculats amb la temporada turística, el sindicat destaca altres elements. Un és que el 86,18% de la contractació realitzada aquest mes ha estat temporal, el 78,70% de la contractació ha estat del sector serveis (221.886 contractes) i el 67,03% del total de la contractació del mes d’agost ha estat temporal i del sector serveis (188.974 contractes).

Un altre aspecte destacat és que el 51,83% dels contractes de setembre els han signat homes (146.112 contractes), mentre que les dones han signat el 48,17% del total de la contractació d’aquest mes (135.820 contractes).

Catalunya comptabilitza al setembre 1.178.578 persones afiliades a la Seguretat Social, un increment de 3.738 persones (+0,12%) respecte al mes d’agost, i 119.282 persones més (+3,90%) respecte al mateix període de l’any anterior.

En relació amb les persones que cobren una prestació assistencial, la renda activa d’inserció o el programa d’activació per a l’ocupació arriba aquest mes al 48,47% del total de les persones que reben una prestació: 128.998 persones amb dret reben una prestació mitjana de 426 euros.

El nivell de protecció de les persones en situació de desocupació, la taxa de cobertura a Catalunya està en el 59,74%, és a dir, 179.313 de les persones registrades a les oficines de treball, el 40,26%, no cobren prestació o subsidi per desocupació.

Propostes alternatives

UGT recorda quines són les alternatives que planteja per canviar la situació de l’atur a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol. Les propostes són les següents:

·         La primera és la derogació immediata de les darreres reformes laborals imposades.

·         L’impuls de mesures actives urgents per a la creació d’ocupació en sectors més estables i  amb més qualitat.

·         Fomentar la contractació indefinida amb ajudes finalistes per a la competitivitat, la investigació i el desenvolupament d’aquelles empreses que tinguin menys contractes temporals.

·         Incrementar les mesures de control de la contractació i invertir recursos al Cos superior     d’inspectors de Treball i Seguretat Social.

·         Impulsar el salari  mínim interprofessional al mateix nivell que l’europeu: 1.000 euros.

·         Destinar més recursos a les polítiques actives d’ocupació i reforçar els serveis públics d’ocupació.

·         Garantir la cobertura social de les persones que ja han esgotat les prestacions per desocupació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*