L’ERO d’Extel preveu 14 baixes a Catalunya d’un total de 355 al conjunt espanyol

El centre que l'empresa té a l'Hospitalet és el que menys afectació té, segons la informació donada als representants dels treballadors

Redacció
 
 
 
Treballadores en vaga d'una empresa de Telemarquèting

Treballadores en vaga d’una empresa de Telemarquèting

El sector de contac center està en plena reconversió. Això està fent que empreses amb un nivell d’ocupació alt anunciïn Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), l´ultim, en aquest sentit, correspon a l’empresa Extel Contact Center, del grup Adecco Outsourcing. La direcció d’aquesta empresa, filial d’una multinacional de treball temporal,ha comunicat als representants dels treballadors l’inici d’un ERO que afectaria a 5 centres de treball d’arreu de l’Estat.

Pel que fa al centre de Catalunya aquest ERO podia afectar a una plantilla d’uns 500 treballadors i treballadores que estan repartits en alguns serveis com Movistar, Banc de Sabadell o Hewlett Packard. En la primera reunió amb la comissió negociadora l’empresa ha fixat els límits de la reducció de personal. En el conjunt d’Espanya es vol reduir, abans de la negociació preceptiva, un total de 355 llocs de treball, d’aquests 14 correspondran al centre de l’Hospitalet, segons fonts de la comissió negociadora.

El sector del contact center té a Barcelona un dels seus pols d’atracció més importants. A la capital catalana es donen dos aspectes clau per a les multinacionals que volen obrir serveis de suport a les empreses. Una d’aquestes condicions és la disponibilitat de moltes persones amb domini d’idiomes, cosa que fa possible que des d’aquí es doni servei a llocs com la resta d’Europa i sudamèrica. La segona condició és que les condicions laborals que es donen a l’Estat espanyol fan que les inversions siguin rendibles.

Les companyies de contact center estan duent a terme una reestructuració selectiva. Per una banda a Barcelona s’incorporen noves empreses i de l’altra algunes de les companyies que hi ha instal·lades s’enduen alguns serveis cap a altres indrets com a sudamèrica. Així, alguna companyia telefònica s’ha endut el servei d’atenció al client, el què necessita una menor formació, mentre es mantenen els serveis de facturació o atenció més especialitzada. Fins i tot alguna companyia com Jazztel, que havia deslocalitzat l’atenció al client l’ha repatriat.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*