UGT denuncia Apricots, patrocinador del Saló Eròtic de Barcelona, per voler cobrir llocs de treball amb voluntaris

L'agència, que ofereix serveis de prostitutes a Barcelona i Madrid, compensaria els col·laboradors no cobrant-los l'entrada

Redacció
 
 
 
Captura del cartell del Saló Eròtic de Barcelona de 2016

Captura del cartell del Saló Eròtic de Barcelona de 2016

El sindicat UGT ha denunciat davant la Inspecció de Treball l’empresa Apricots, que s’anuncia com a patrocinadora del Saló Eròtic de Barcelona del mateix nom, d’aquest any per intentar cobrir amb voluntaris llocs de treball ordinaris que es destinarien a les zones de Food&Beverage, concretament per organitzar les cues als establiments de menjar. En el suport a les taquilles i en el departament de Comunicació i màrqueting. A aquests voluntaris se’ls compensaria amb l’entrada de franc als espectacles.

Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, ha explicat que la seva organització entén que sota la figura del voluntariat es vol encobrir relacions laborals sense cap retribució.

Apricots anuncia clarament al seu web que busca voluntaris per cobrir els esmentats llocs de treball per al certamen que se celebrarà a Barcelona entre els dies 6 i 9 d’octubre vinent. L’empresa, que s’anuncia com a divulgadora de la prostitució ètica, afirma: “els voluntaris realitzaran tasques de forma voluntària sense ànim de lucre. Apricots no es farà responsable de les despeses que es puguin ocasionar (transport, allotjament…), però si garantim l’accés al Saló i dietes per a tots els nostres col·laboradors”. UGT entén que aquesta empresa el que vol és “disposar durant quatre dies de treballadors i treballadores de manera gratuïta, amb l’únic incentiu d’entrar al saló. És tota una sort que no els vulguin cobrar també l’entrada”.

El sindicat destaca que el contingut de l’anunci tracta de relacions laborals que no poden quedar emparades sota la llei del Voluntariat (llei 45/2015 de 14 d’octubre), que estableix que les entitats de voluntariat, entre altres requisits, no poden tenir ànim de lucre i han d’estar constituïdes i inscrites en els registres competents, d’acord amb la normativa estatal, autonòmica o d’un altre Estat membre de la Unió Europea.

Apricots és una agència que ofereix serveis de prostitutes i gestiona locals per a aquesta activitat a Barcelona i Madrid. El Saló Eròtic de Barcelona Apricots, que en l’edició de l’any passat va rebre 20.000 visitants, cobra 20 euros per l’entrada. En aquest sentit, UGT destaca: “no veiem per enlloc la finalitat no lucrativa ni l’activitat social que requereixi voluntaris”.

Gilgado ha explicat que després de presentar la denúncia, el sindicat espera que la inspecció de treball actuï i comprovi els extrems esmentats. La dirigent sindicalista ha explicat que a la pàgina web hi ha temps per inscriure’s com a voluntari fins al 16 de setembre. Per tant, no s’ha pogut constatar el nombre de persones que haurien acceptat la proposta de l’empresa. En tot cas en la denúncia a Inspecció s’insta aquest organisme oficial a comprovar que les persones que prestin serveis en el saló eròtic de Barcelona tinguin una relació laboral segons marca la llei i que en cas contrari adopti les mesures corresponents.

Per la seva banda, a darrera hora de la tarda, el Saló Eròtic de Barcelona ha emès un comunicat en el què explica la seva posició.

“El Saló Eròtic de Barcelona Apricots no ha sol·licitat ni pensa demanar voluntaris per a realitzar cap tipus d’activitats relacionades amb l’organització i la comunicació de l’esdeveniment. Tot el personal necessari per desenvolupar aquests treballs són professionals de qualificada experiència i que tenen una relació laboral degudament remunerada amb el Saló Eròtic de Barcelona Apricots.

Que les notícies aparegudes fan referència a la sol·licitud de voluntaris per part del nostre patrocinador Apricots per realitzar aquelles activitats que decideixi el patrocinador. Aquests voluntaris no tindran cap vinculació amb el Saló Eròtic de Barcelona Apricots ni desenvoluparan activitats per a l’organització.

La Inspecció de Treball afecta el nostre patrocinador Apricots i no al Saló Eròtic de Barcelona.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Apricots, patrocinador del Saló Eròtic, renuncia a usar voluntaris per cobrir llocs de treball

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*