La CGT es manifesta per sorpresa contra la causa que afecta 27 persones de la UAB

El sindicat concentra gairebé mig miler d'afiliats al centre de Barcelona en defensa de la universitat pública i de qualitat

Tomeu Ferrer
 
 
 
Capçalera de la manifestació al carrer de Ferran Foto: SANDRA LÁZARO

Capçalera de la manifestació al carrer de Ferran Foto: SANDRA LÁZARO

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat uns 450 afiliats i simpatitzants en una manifestació per denunciar el cas dels @som27imés. En aquest sumari es demanen 11 anys de presó al secretari general, Ermengol Gassiot i penes similars a 25 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a un membre del personal d’administració i serveis. En total gairebé 300 anys de presó més penes accessòries.

El sindicat d’arrel anarquista ha sortit al carrer sense comunicar-ho a Interior. Ho ha fet en un recorregut que ha travessat la Barcelona més turística, des de prop de les Drassanes fins a la Plaça de Sant Jaume, passant per la rambla. Gairebé mig miler de sindicalistes han cridat contra els processaments envoltants de gran parafernàlia de petards i traques. En cap moment s’ha produït cap incident ni la policia ha fet acte de presència.

A la fi de la marxa, Gassiot s’ha refermat en què s’ha volgut fer l’acte sense demanar permís ni comunicar res a les autoritats policials. Aquesta acció ha estat una forma de denunciar la denominada llei mordassa, a la qual el sindicat s’oposa amb força.

Els manifestants han fet petar traques i petard durant tot el trajecte Foto: SANDRA LÀZARO

Els manifestants han fet petar traques i petardS durant tot el trajecte Foto: SANDRA LÀZARO

El secretari general de la CGT ha explicat al Diari del Treball que “hem volgut fer un acte que cridi l’atenció sobre el processament. Som conscients que el procediment s’allargarà i no volem esgotar la mobilització. Ara preparem una acció en l’àmbit estatal”.

La manifestació s’ha fet després d’un acte organitzat per la secretaria de formació del sindicat. En aquest acte Gassiot s’ha dirigit als afiliats i ha vinculat les elevades peticions de presó del cas que afecta estudiants, PAS i a ell mateix com una mesura contra els col·lectius que en el moment de màxima duresa de la política de retallades es van oposar a les polítiques neoliberals que es desprenien d’aquestes actuacions.

Primera fila de la marxa, al centre de Barcelona Foto.: SANDRA LÀZARO

Primera fila de la marxa, al centre de Barcelona Foto.: SANDRA LÀZARO

L’exvicerectora de la UAB, Sílvia Carrasco, ha estat també criticada amb duresa. Carrasco està personada en el cas com acusació. Des de la CGT consideren que la seva actuació té a veure amb una revenja política causada per l’actitud reivindicativa d’estudiants i alguns professors en les protestes universitàries.

 

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Contra el procés a 27 persones de la UAB: manifestació sorpresa de la CGT | Observatori del Sistema UniversitariObservatori del Sistema Universitari
  2. Incendien l'automòbil particular del secretari general de CGT de Catalunya
  3. L'Ajuntament de Barcelona aprova una declaració en favor dels 27 encausats de la UAB

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*