Delphi lliura l’ERO que implica la supressió en un any de tots els llocs de treball de Sant Cugat

L'empresa afirma que treballa en un pla de reindustrialització que podria crear fins a 212 llocs de treball alternatius, segons UGT

Redacció
 
 
 
Manifestació de treballadors de Delphi contra un dels ERO aplicats per l'empresa, Foto: CCOO

Manifestació de treballadors de Delphi contra un dels ERO aplicats per l’empresa, Foto: CCOO

La societat DelphiDiesel, amb seu a Sant Cugat del Vallès ha lliurat al comitè d’empresa la documentació corresponent a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que té com a objectiu acomiadar fins a desembre de 2016 tots els treballadors de la planta, 540 directes i 160 indirectes. L’empresa s’empara en causes econòmiques i productives.

La iniciativa de la direcció s’ha produït sense escoltar les peticions que en aquest sentit li van fer tant el comitè d’empresa com la Generalitat. Concretament van demanar que no es presentés l’ERO fin s que no tingués definit un pla de r4eindçustrialització. Per tant, a partir d’aquest dimarts comça el període de consultes que ha de durar un mes, segons marca la llei.

Fonts de la UGT han indicat que el pla de reindustrialització es negocia actualment, segons l’empresa, i per tant, no és vinculant.

Reindustrialització projectada

D’altra banda, l’empresa sí que ha detallat que finalment la reindustrialització en la qual treballa prendria la forma de quatre empreses que es podrien constituir en una sola entitat per ocupar les instal·lacions de Delphi a Sant Cugat. Si el pla tirés endavant, es podrien recuperar fins a 212 llocs de treball, tot i que, segons UGT, no es descarta que la xifra d’ocupació augmentés es podrien absorbir més llocs de treball.

Des del sindicat de tradició socialista es creu que no es tracta d’un problema de cessament d’activitat, sinó d’una clara deslocalització cap a països de baix cost, Delphi podria haver continuat treballant per buscar solucions a la totalitat dels llocs de treball, abans de plantejar el tancament. 

Fonts del comitè d’empresa afirmen que intentaran durant el període de consultes evitar els acomiadaments traumàtics. També buscaran que es concretin i consolidin les propostes de reindustrilalització de manera que es mantingui l’activitat industrial a la planta i se salvin el nombre més gran possible de llocs de treball amb ocupacions de qualitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*