Vinculen l’incendi forestal d’Albinyana amb la manca de manteniment de la xarxa elèctrica

CCOO d'Indústria denuncia que l'incendi que es va produir el 6 de gener passat és fruit de la manca de manteniment de les xarxes elèctriques par part d'Endesa.

Redacció
 
 
 
Treballadors de manteniment electric davant dEndesa a Barcelona

Treballadors de manteniment elèctric davant d’Endesa a Barcelona

El sindicat CCOO, en un comunicat explica que fa més de tres anys que denuncia la manca d’inversió en el manteniment de la xarxa de distribució d’electricitat de Catalunya, cosa que afecta també els treballadors del sector. Aquest col·lectiu pateix la reducció de pressupostos, cosa que redueix les plantilles i provoca sobrecàrrega de treball i precarització. El sindicat ha fet diverses gestions, tant a les autoritats locals com davant la Generalitat per reclamar la millora del servei, considerat estratègic per al futur industrial del Principat.

Segons CCOO l’incendi d’Albinyana va suposar la cremada de 18,14 hectàrees de bosc de pi blanc i matoll entre els dies 6 i 7 de gener.

La fragilitat de la xarxa de distribució es fa evident en situacions on fenòmens meteorològics adversos però habituals i periòdics provoquen avaries que s’haurien d’evitar si es realitzés un manteniment preventiu adient a la xarxa de distribució.  Cal recordar que al 2009 es va produir un incident similar a la xarxa de distribució elèctrica a la mateixa zona.

CCOO d’Indústria de Catalunya denuncia des de fa més de tres qnys que la rebaixa del pressupost d’Endesa destinat a manteniment ha causat la destrucció de més del 50% dels llocs de treball en i una contínua retallada en les condicions laborals que es donen a les empreses contractistes d’Endesa que apliquen aquestes mesures per fer rendibles els contractes de manteniment. La política d’inframanteniment explica les avaries constants, que posen en qüestió la seguretat del servei a la ciutadania i a la seguretat del medi ambient com ha quedat manifest en el present incendi.

CCOO d’Indústria s’ha reunit en diverses ocasions amb el Departament d’Indústria, amb el d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb els grups parlamentaris del Parlament , així com amb la direcció d’Endesa a Catalunya per denunciar les conseqüències negatives de la política de manteniment de la xarxa i exigir un canvi que posi fi a la dinàmica de precarització de les condicions de treball, que recuperi el personal suficient per realitzar un manteniment adient de les instal·lacions i que garanteixi la qualitat i seguretat del servei de distribució d’energia elèctrica a les persones i al medi ambient.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*