Vaga a Correos, avui i demà, coincidint amb el període de vot per correu

La demarcació de Barcelona la plantilla s’ha rebaixat en un miler de persones per la via d’amortització dels llocs de treball a mesura que es jubilaven els titulars.

Redacció
 
 
 

No hi ha hagut forma d’evitar la vaga a correus. CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre, mantenen les aturades i vagues generals a tot l’Estat iniciades el 30 d’abril i seguides el 4 de maig. Les accions es faran també els dies 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 24 de maig pel bloqueig de més d’un any i mig del Conveni Col·lectiu per part dels responsables polítics d’Hisenda, SEPI i Correos, i contra la seva proposta de seguir retallant ocupació, segons indica el sindicat en un comunicat.

Mentre la negociació de la regulació laboral està bloquejada des de fa mesos, Correus està aplicant la major retallada de la seva història, amortitzant llocs de treball i reduint la contractació. En els darrers cinc anys s’han suprimit 15.500 llocs en l’operador públic postal, 11.000 en la legislatura actual.

La reducció de personal dels últims anys. Només a Barcelona la plantilla s’ha rebaixat en un miler de persones per la via d’amortització dels llocs de treball a mesura que es jubilaven els titulars.

Però el malestar no es limita als treballadors estables de correus. Ja fa unes setmanes es va produir una altra concentració a Barcelona, aquest cop de treballadors fixos discontinus., uns170, que van entrar al cos de correus l’any 2006 després d’aprovar un examen específic de fix discontinu. En aquell moment, segons Rubén Valdés, delegat d’UGT a Correus, «els hi van prometre que entrarien definitivament a Correus tan aviat com es convoquessin concursos de trasllats dels treballadors de la corporació. «Però des de fa 9 anys no s’han convocat prou places per a absorbir els operaris d’aquest grup a la província de Barcelona», assegura el representant sindical.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*