UGT denuncia l’acomiadament d’una dirigent sindical d’una empresa del grup Jorge per la seva oposició a la integració de falsos cooperativistes

El responsable territorial de les Terres de Lleida considera la decisió de la companyia com un acomiadament antisindical

Redacció
 
 
 

El conglomerat carni  Grupo Jorge, ha acomiadat una dirigent sindical de la UGT a l’empresa Axparia. L’acció de l’empresa es considera per part de la UGT com una represàlia per les posicions mantingudes respecte a la regularització de treballadors procedents de falses cooperatives i la situació labora dels que han passat d’un estatus a un altre.

La treballadora acomiadada és la secretària d’organització de la secció sindical de la UGT a Axparia. Es dóna el cas que durant el matí de divendres aquesta sindicalista s’ha presentat a la feina i no ha pogut començar perquè l’empresa no l’ha autoritzat.

Antonio Rodríguez, secretari general d’UGT FICA de les Terres de Lleida ha qualificat l’acció de l’empresa com un “Un acomiadament anti-sindical”. Des del sindicat es tem que els pròxims dies hi hagi altres acomiadaments. Rodriguez considera que entre els ‘motius’ que explicarien la iniciativa de l’empresa destaca el fet que el sindicat UGT no signés amb el Grupo Jorge l’acord laboral per permetre ‘ laboralitzar’ més d’un miler de falsos autònom i la imminent convocatòria d’eleccions sindicals.

UGT recorda també que ha fet més d’una desena de denúncies presentades en els últims meso contra el Grupo Jorge per incompliments amb els treballadors. És per això, que la UGT-Terres de Lleida no descarta noves accions reivindicatives contra el Grupo Jorge, i inclús preparen una vaga dels treballadors.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*