TMB endureix la seva postura i retira la bestreta de 32 euros mensuals a la plantilla de Metro

L’empresa afirma, sense justificar-ho, que la seva proposta de pacte implica una despesa de 23 milions d’euros, «el límit legal i de recursos»

Redacció
 
 
 
Oficines centrals de TMB a Barcelona foto: Eldiario.es

Oficines centrals de TMB a Barcelona foto: Eldiario.es

El consell d’administració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reunit dimecres, 11 de juliol, ha mogut fitxa cap a l’enduriment del conflicte. Com a element simbòlic ha retirat la bestreta de 32 euros al mes que es va decidir aplicar als treballadors en l’acord que es va firmar amb el comitè d’empresa fa un any. La mesura implica que a partir de l’agost els treballadors rebran 32 euros menys al mes, cosa que mostra un canvi de disposició. Des que es va decidir aquest increment a compte d’un acord es calcula que els treballadors han rebut 608 euros per persona, perquè la mesura era vàlida des d’inicis del 2006.

L’empresa afirma en un comunicat públic, que es referma en la darrera proposta presentada en el marc de la negociació, i al mateix temps afirma que ha arribat al límit legal i de recursos.

En concret, el consell explica que ha ofert al comitè un increment salarial del 7% en els quatre anys que voldria que tingués de vigència el conveni.

També assegura que ha ofert contractar «més de 300 persones» que passarien a treballar a temps complet, més 40 contractacions que s’afegirien per assumir treballs que serien internalitzats.

Un punt final de la seva oferta és, segons el comunicat oficial és oferir «importants millores socials per a la plantilla», sense especificar.

Com en altres comunicacions la direcció de TMB es referma a explicar que la seva proposta s’inspira en el contingut de la mediació feta pel departament de Treball de la Generalitat. En aquest sentit repeteix que TMB ha acceptat totes les demandes dins del marc legal i pressupostari».

En el seu comunicat, TMB no ha desglossat d’on surt la quantitat global de 23 milions que afirma que costaria la seva oferta.

Fonts de la secció sindical de CGT, majoritària al comitè d’empresa han afirmat que la proposta inclosa en el comunicat de la direcció «no és nova», que aspectes com els dels 300 treballadors que passarien de treballar a temps parcial a jornada completa s’havien esmentat en altres converses. Precisament aquesta proposta de passar els 300 treballadors a temps parcial a jornada completa formava part de l’acord firmat el 28 de juliol de 2016, que ara queda sense vigència perquè el retira l’empresa.

Proposta antiga

El contingut de la posició empresarial feta pública dimecres, 11 de juny, difereix poc de la darrera comunicació en la qual es fixaven posicions, que data de 26 de maig passat. En ella l’empresa planteja increments salarials «superiors al 7% en quatre anys» i afirma que els sindicats volen una pujada més gran. En segon lloc hi ha la vigència del conveni, que la direcció de Metro voldria per quatre anys i que els sindicats limitarien a 2008. En tercer lloc hi ha la proposta de l’empresa, de crear dos torns més per ajustar el servei a les necessitats dels usuaris i treballadors. Els sindicats sobre aquest punt volen que el personal que s’integri tingui feina a temps complet. L’empresa afegeix per finalitzar que els representants dels treballadors «fan demandes que vulneren els límits legals», sense aclarir quines són aquestes peticions.

El síndic irromp en el conflicte

El comitè d’empresa ha respost al comunicat afirmant que els treballadors mantenen les vagues anunciades, que es tiren endavant tots els dilluns no festius.

D’altra banda, el síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha proposat una ampliació dels serveis mínims per a la vaga de Metro de Barcelona i un laude de compliment obligatori, en forma d’una resolució d’acord vinculant entre els treballadors i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Treballadors de Metro han mostrat el seu desacord amb el síndic en opinions expressades a les xarxes socials.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*