El Suprem dictamina que l’estrès i la pressió són riscos laborals de la professió bancària

Caixabank, l'empresa que va ser denunciada, haurà d'aplicar mètodes per avaluar els riscos reconeguts i mecanismes de prevenció dels seus efectes

Redacció
 
 
 

La Secció Sindical de CCOO a CaixaBank va denunciar l’any 2011 l’empresa a la Inspecció de Treball perquè en l’avaluació de riscos laborals no es feia una correcta identificació dels riscos psicosocials. Davant la negativa de la direcció als requeriments de la Inspecció de Treball, el 2014 CCOO va presentar demanda a l’Audiència Nacional, i aquesta va donar la raó al sindicat.

L’empresa va recórrer i ara, finalment, el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència dictada per l’Audiència Nacional contra CaixaBank.

D’aquesta manera, l’empresa és condemnada a realitzar correctament una identificació de riscos psicosocials i, una vegada siguin identificats, a adoptar les mesures correctores i eliminadores dels mateixos (inclosos canvis organitzatius i comercials i les corresponents mesures preventives).

CaixaBank haurà, a partir d’ara, de fer l’avaluació de riscos utilitzant un mètode fiable i objectiu i amb la participació efectiva dels representants dels treballadors i les treballadores, diu CCOO.

Per a CCOO, el reconeixement del veredicte de l’Audiència Nacional significa un gran avanç en un tema de candent actualitat i que afecta de manera directa a les treballadores i treballadors del sector, en moments en els quals la pressió no cessa i fins i tot s’incrementa amb les consegüents conseqüències negatives sobre la seva salut.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*