Una sentència reconeix el dret d’un treballador jubilat parcial a cobrar l’atur d’un ERO temporal

Segons la UGT el veredicte referit a Nylstar accepta la legalitat de la possible acumulació del temps de treball de caràcter anual del treballador rellevat, situació que de vegades genera conflicte

Redacció
 
 
 
Membres del comitè d'empresa de Nylstar d'UGT al Parlament   foto: SANDRA LÀZARO

Membres del comitè d’empresa de Nylstar de la UGT al Parlament foto: SANDRA LÀZARO

Un treballador en situació de jubilat parcial té dret a cobrar la indemnització per desocupació fruit d’un expedient de regulació temporal d’ocupació, que afectà entre els mesos d’agost a desembre de l’any passat, segons es desprèn de la sentència favorable obtinguda pel Gabinet jurídic de la UGT de Catalunya en referència a un treballador de l’empresa tèxtil Nylstar, de Blanes.

El treballador va presentar demanda contra el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), que li va denegar la prestació d’atur corresponent als dies de suspensió. L’entitat pública va argumentar que els seus dies efectius de treball eren anteriors a l’ERTO i que l’operari no hauria treballat durant l’afectació. Els treballadors jubilats parcials treballen un 15% de la jornada anual –la resta de la jornada la realitza un altre treballador amb contracte relleu-, havien acumulat tot el temps de treball i ja l’havien efectuat.

Sentència ferma

Però, el Jutjat social número 31 de Barcelona en sentència ferma del 16 de març dóna la raó al treballador i a la UGT de Catalunya i reconeix el dret de l’operari a la prestació per desocupació corresponent a la suspensió del seu contracte durant l’ERTO, condemnant al SEPE al seu abonament. A més, la sentència reconeix la legalitat de la possible acumulació del temps de treball de caràcter anual del treballador rellevat, situació que de vegades genera conflicte a algunes empreses.

La sentència, esmentada és ferma i no recorrible, afirma UGT. En aquest sentit, el Gabinet Jurídic del sindicat ha presentat quatre demandes més de treballadors jubilats parcials a Nylstar, que en bona lògica esperen que tindran una resolució igualment favorable als interessos dels treballadors seran igualment favorables. En total hi ha nou treballadors de l’empresa de Blanes, afectats per l’esmentada situació que el sindicat entén que és del tot discriminatòria. També s’ha presentat diverses demandes per la mateixa causa durant el segon ERTO efectuat per Nylstar durant el desembre de 2016.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*