Seguiment gairebé total de la vaga a Bic Graphic contra el pla de 136 acomiadaments

Els treballadors han fet una manifestació que ha culminat amb la tallada simbòlica de l’autovia entre Tarragona i Salou

Redacció
 
 
 
Imatrge de l'inici de la manifestació dels treballadors de Bic a Tarragona

Imatrge de l’inici de la manifestació dels treballadors de Bic a Tarragona

Els treballadors de la multinacional Bic Graphic, de Tarragona, han retornat a la mobilització després que un intent de mediació fracassés. En un gest de bona voluntat l’assemblea va decidir aturar la vaga a l’espera que la direcció de la companyia canviés la seva posició inicial. No va ser així i els treballadors van tornar a la vaga el 9 de maig. Posteriorment han fet una manifestació que tenia com a objectiu tallar l’autovia.

La mobilització s’ha fet sense problemes, atès que ha estat seguida per la plantilla. Després de comprovar que l’aturada ha estat un èxit, ha sortit una manifestació que ha culminat tallant la via que uneix Tarragona amb Salou.

Els treballadors, que han seguit la vaga de manera molt majoritària, reclamen que se salvin part dels llocs de treball que preveu suprimir l’ERO -136-, i que s’aturi l’expedient de regulació per poder buscar un acord sense data límit. El comitè d’empresa proposa que es facin prejubilacions a la planta de Bic Iberia per reubicar empleats de Bic Graphic i un estudi de viabilitat que justifiqui els acomiadaments.

La plantilla insisteix a exigir que l’empresa justifiqui amb estudis la viabilitat de la planta i la possibilitat reubicar treballadors en l’altra fàbrica de la companyia. Es neguen, per tant, a pactar la voluntarietat i les condicions econòmiques de l’ERO sense avaluar altres propostes.

L’ERO que va presentar gairebé per sorpresa la direcció de Bic, preveu extingir el contracte de 136 persones, del total de 378 treballadors que formen la plantilla de Tarragona. En concret, hi ha 69 acomiadaments planificats en la secció de producció i 67 a administració. En paral·lel, la reestructuració de Bic Graphic també comporta el tancament de la planta de Norwood que té a la Granada, a la comarca de l’Alt Penedès, on quedaran sense feina 33 persones.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*