Segona jornada de la vaga del servei de Correus contra el bloqueig del conveni

Els treballadors volen cridar l'atenció sobre la retallada de plantilla que s'ha reduït en 11.000 persones durant la darrera legislatura

Redacció
 
 
 
Furgonetes de repartiment aparcades en el dia de vaga a Correus

Furgonetes de repartiment aparcades en el dia de vaga a Correus

Segona jornada de la vaga convocada a Correus pels sindicats majoritaris en aquesta empresa, CCOO; UGT , CSIF i Sindicato Libre. Les mobilitzacions de la plantilla són una protesta per la falta de negociació del conveni col·lectiu i acord general, bloquejat des de fa un any i mig, i per rebutjar la retallada de 15.500 llocs de treball des del 2010.

A la segona jornada de la vaga de Correus estan convocats a la demarcació de Barcelona 6.600 treballadors. Segons un comunicat d’UGT en l’anterior convocatòria de vaga el seguiment va ser del 90% entre la plantilla de Barcelona, Girona i Tarragona, i un 70% a Lleida.

La vaga és una mesura de pressió davant la falta de resultats dels contactes entre sindicats i direcció. Així, mentre la negociació de la regulació laboral està bloquejada des de fa mesos, Correus aplica la major retallada de la seva història, amortitzant llocs de treball i reduint la contractació. En els darrers cinc anys s’han suprimit 15.500 llocs en l’operador públic postal, 11.000 en aquesta legislatura.

Segons UGT: «aquesta retallada de plantilla provoca un augment de l’estrès, del nombre de quilòmetres a realitzar, de la polivalència i de la precarització de l’ocupació que estan patint els treballadors i les treballadores. En resum, menys plantilla, més feina, en pitjors condicions i amb menys salari. D’altra banda, la política de retallades a Correus està privant milers de ciutadans del dret a un servei postal de qualitat en els termes i les garanties que la Directiva Postal Europea i les lleis determinen».

Els sindicats han convocat una altra jornada de vaga a Correus, el 22 de maig. En aquesta tanda de protestes queda pendent una jornada de vaga parcial el 21 de maig.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*