La plantilla de Bic Graphic convoca vaga el 2 de maig contra l’acomiadament de 136 treballadors

Els treballadors han decidit participar massivament a la marxa de l'1 de maig a Tarragona vestits amb les seves granotes taronja i estudien també fer talls a l'autovia

Redacció
 
 
 
Imatge de la protesta del passat febrer, foto: Comitè Bic Graphic

Imatge de la protesta del passat febrer, foto: Comitè Bic Graphic

L’assemblea de treballadors de Bic Graphic, de Tarragona ha decidir convocar una jornada de vaga el 2 de maig. La decisió la van prendre l’endemà que la direcció de la companyia anunciés als representants la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per extingir 136 contractes, un 36% de la plantilla.

En una assemblea celebrada al centre cívic Sant Salvador, de Tarragona, amb l’assistència d’unes 200 persones, es va decidir també que la plantilla es manifestarà plegada l’1 de maig a la capital catalana. Ho faran amb les seves granotes de treball de color taronja. A la reunió es va parlar sense concretar, de fer un tall a l’autovia. La presidenta del comitè d’empresa, Rebeca Morillo va lamentar la poca voluntat de l’empresa de trobar sortides diferents als acomiadaments. En canvi, la representació dels treballadors planteja mesures alternatives, com serien la reducció de jornada o suspensió de contractes. Aquestes actuacions consideren que mantindrien l’ocupació.

CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja, en un comunicat, l’expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de contractes que ha presentat la direcció. El sindicat insta la direcció de l’empresa a retirar l’expedient i a asseure’s a negociar un pla de viabilitat amb la representació dels treballadors i treballadores que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla. Per CCOO, les causes econòmiques que al·lega l’empresa no estan justificades, ja que aquesta multinacional francesa va tenir uns beneficis de 400 milions d’euros l’any passat. Tanmateix, l’empresa assegura que en les circumstàncies actuals la planta tarragonina genera pèrdues.

La comunicació de l’inici de l’ERO es va fer divendres 21 d’abril, data a partir de la qual s’han d’establir contactes durant un màxim de 30 dies per negociar els mecanismes i l’abast final de la reducció de personal anunciada per la companyia.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*