Per a CCOO la disminució de l’atur de maig a tots els sectors mostra que apujar el salari mínim no perjudica l’ocupació

El sindicat crida l'atenció en relació amb la pèrdua de qualitat de l'ocupació, la rotació en la feina i els contractes amb cada cop menys cobertura social

Redacció
 
 
 
Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya

Una oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya

Comissions Obreres, en la seva valoració de les dades de l’atur corresponents a maig destaca el fet constatat que la disminució de la xifra de persones inscrites a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), concretament, 10.507, i la distribució de la millora de l’ocupació en tots els sectors productius, demostra que allò que argumentaven alguns analistes interessats en relació a l’efecte de destrucció de llocs de treball de l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) no ha passat.

La població menor de 25 anys registra un augment de 994 joves sense feina (3,8%) respecte l’any anterior i fa que a Catalunya hi hagi un total de 26.844 joves que cerquen feina sense èxit. No obstant, el caràcter estacional que defineix l’ocupació juvenil fa que respecte el mes d’abril s’hagi aconseguit reduir l’atur en prop de 1.700 joves (6%).

Respecte a 2018, s’ha reduït el nombre de persones aturades en tots els sectors. La construcció encapçala la reducció amb un 9,6% i 3.228 persones desocupades menys, la indústria ho fa en un 6% i 2.656 persones menys, l’agricultura redueix l’atur en un 14% i 1.189 persones, i el sector serveis ho fa en un 2,7% menys i 7.274 persones menys.
Respecte el mes anterior, el sector serveis redueix l’atur en un 2,8% i més de 7.707 persones, la indústria ho fa en un 2,3% i 987 persones aturades menys, l’agricultura redueix l’atur en un 12,6% i 1.055 persones, i finalment, la construcció ho fa en un 1,2% i 377 persones aturades menys que el mes anterior.
Pel que fa als resultats provincials, encapçala la reducció de l’atur la demarcació de Lleida amb una caiguda del 6,8%, seguida de Tarragona amb un 4,9%, Girona amb un 3,7% i Barcelona amb un 3,4%.
Respecte el mes anterior, el comportament per províncies ha estat força heterogeni. Concretament, Lleida ha aconseguit reduir l’atur en un 8,4%, Girona ho ha fet en un 4,8%, Tarragona en un 3,2% i Barcelona en un 2%.

Un altre element destacable és que es redueix l’atur a tots els sectors d’activitat respecte el 2018, destacant el cas de la construcció i la indústria, que ho han fet amb una intensitat força superior a la resta. Cal recordar que la indústria havia patit una caiguda de l’ocupació força pronunciada i per tant, aquests resultats són rellevants.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*