La UAB aplicarà els augments salarials reclamats pel PDI i farà un quart any de contracte a doctorands si no han acabat la tesi

La majoria de les universitats catalanes estan pactant acords similars, que suposen pujar els salari en algunes ocasions fins a 2.000 euros a l'any i busquen formules per als estudiants de doctorat

Redacció
 
 
 
Concentraci´o davant la Direcció General d'Universitats foto: LLuita Internacionalista

Concentraci´o davant la Direcció General d’Universitats foto: LLuita Internacionalista

El Personal Docent i Investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha tancat un acord amb la direcció de l’entitat, que implica que la UAB aplicarà en la seva totalitat el Reial Decret que afecta al Personal Investigador predoctoral en Formació (EPIF), aprovat el març d’aquest any.

Aquesta norma fixa taules salarials aplicables al col·lectiu, cosa que farà que pels professors associats de primer any el sou passi de 14.500 euros a l’any fins a 16.127, en els de segon any de 15.000 a 17.000, inclou un punt que implica que els contractes tinguin una pròrroga el quart any si la tesi doctoral no ha estat acabada. Això, tot i formar part d’una norma en vigor, fins a finals de mes passat no s’aplicava, va ser a partir d’una vaga que es va fer a les diverses universitats que les seves direccions han firmat documents comprometent-se a assumir els augments salarials inclosos en el reial decret. Això ha estat considerat com una important victòria pel vaguistes, que, majoritàriament no hauran d’esperar al resultat d’una acció judicial per veure respectats els seus drets.

En el cs de la UAB la contrapartida assumida pels treballadors, personal PDI‌ i doctorands, ha estant desconvocar la vaga que havien preavisat per als dies, 11, 12, 13 i 14 de juny, entre les 9 i les 11 del matí. En altres universitats es van anunciar mobilitzacions entre els dies 11 i 14 de juny., que es decidirien de forma descentralitzada.

La UAB és l’única universitat que ha acceptat complir la totalitat de la plataforma reivindicativa que van fer els vaguistes el 28 de maig passat. En altres,  com les Universitats Lleida, Girona s’ha decidit que pagaran els augments de salari, però encara estan pendents d’acords en relació al quart any de contracte dels doctorands. També la Pompeu Fabra ha comunicat que apujaran els salari com parca el reial decret.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*