Marxa dels treballadors d’OHL de Barcelona contra l’ERO presentat per la multinacional

Els empleats es queixen que l'empresa no ha justificat econòmicament la mesura que pretén fer fora de 404 operaris d'un total de 1.400, més eventuals i operaris de filials

Redacció
 
 
 
Manifestació dels treballadors d'OHL contra l'ERO foto: Tomeu Ferrer

Manifestació dels treballadors d’OHL contra l’ERO foto: Tomeu Ferrer

Manifestació dels treballadors de la constructora OHL a Barcelona. Gairebé 80 dels 108 operaris que la multinacional té a Barcelona s’han manifestat per mostrar la seva oposició a l’Expedient de Regulació d’Ocupació que la societat ha presentat. En el conjunt de l’Estat espanyol, el grup pretén fer fora 404 persones d’un total de 1.400 que té en plantilla. A més, la mesura suposaria també restringir els contractes de més d’un centenar de treballadors eventuals i una xifra semblant de treballadors de la filial OHL industrial, segons David Ruiz, responsable de l’àrea de construcció de CCCO.

“Una de les coses que fa que ens oposem a la reestructuració que implica l’ERO és que l’empresa no han justificat les causes”, afirma Ruiz. Això passa quan s’estan realitzant les darreres reunions del període de consultes de l’ERO. Per tant, tampoc se sap en quins llocs sobraria personal. Això omple d’inquietud els treballadors.

Per mostrar l’oposició a les mesures que planteja la direcció de la multinacional els treballadors de la delegació catalana es van manifestar dimarts a la tarda pel Tarragona de Barcelona. Cal dir que el perfil de les persones que treballen per OHL és d’una alta especialització. De fet aquestes persones acostumen a ser les responsables de tirar endavant grans obres i projectes que construeixen filials o empreses subcontractades.

El malestar dels treballadors té també un altre origen. Des de fa mesos la plantilla de la constructora ha anat minvant perquè la direcció ha aplicat acomiadaments individuals. Tot això passa quan el sector de la construcció, especialment el relacionat amb les grans obres públiques viu un procés de revitalització que fa pensar els treballadors que una mesura com la plantejada per la direcció no seria necessària si es posessin en marxa mecanismes alternatius com diversificar la feina o ampliar mercats, segons han explicat els treballadors.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*