Manifestació massiva a Tàrrega a favor de la continuïtat de l’antiga Indox

Els treballadors afirmen que l'empresa pot ser viable, té comandes i una alta qualificació tecnològica, el problema amb què s'enfronta és de liquiditat

Tomeu Ferrer
 
 
 
Manifestació a favor del manteniment de l'antiga Indox a Tàrrega, amb l'alcaldesa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

Manifestació a favor del manteniment de l’antiga Indox a Tàrrega, amb l’alcaldessa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

Centenars de persones de Tàrrega i la comarca de l’Urgell s’han solidaritzat amb els treballadors de l’antiga Indox , ara anomenada Incryen. La marxa estava presidida pels representants sindicals, per l’alcaldessa de la ciutat i els regidors.

Durant la manifestació es va palesar la importància que l’empresa té per a la capital de l’Urgell i també per a les poblacions properes. Fonts que han participat en la manifestació han explicat que a més dels 190 treballadors directes de la companyia el tancament de l’empresa tindria un fort impacte a la ciutat, ja que en depenen molts llocs de treball indirectes.

La crisi de l’antiga Indox fa gairebé un any que s’arrossega. Els treballadors expliquen que fa molts mesos que tenen problemes per cobrar. Contra el que podria pensar-se la reacció dels treballadors ha estat sempre de col·laboració amb l’empresa. Fins i tot en algun moment van pactar un expedient de suspensió de contractes per contribuir a millorar la situació de liquiditat de la societat.

Tot i els esforços dels treballadors l’empresa va instar un concurs de creditors el febrer passat. L’administrador concursal en veure la documentació va plantejar el tancament com a única alternativa. Això va desfermar les mobilitzacions.

Els treballadors afirmen que l’empresa és viable. Que té comandes, però es troba amb que els proveïdors no aporten material per seguir treballant.

Segons les primeres aproximacions l’antiga Indox tindria un deute de 21 milions amb entitats bancàries i de 43 amb proveïdors.

Les gestions per salvar l’empresa s’han fet a diversos àmbits, amb els parlamentaris catalans, amb el Departament d’Empresa i Ocupació entre els principals interlocutors.

Els pròxims dies els treballadors analitzaran la situació i decidiran noves actuacions en aquesta batalla per salvar els seus llocs de treball.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*