La majoria dels afectats per l’expedient de Codorniu podran acollir-se a jubilacions avançades

Els treballadors i treballadores decidiran en assemblees si aproven el pacte assolit amb la direcció de la companyia després de dures negociacions

Redacció
 
 
 
Treballadors de Codorniu a la manifestació del Primer de Maig foto: CCOO

Treballadors de Codorniu a la manifestació del Primer de Maig foto: CCOO

Els representants dels comitès d’empresa de Codorniu i la direcció del grup van arribar a un principi d’acord dilluns passat en relació amb el pla de reestructuració presentat per la companyia. Al pacte s’hi va arribar després d’una llarga i treballada negociació, segons informa la federació d’indústria de CCOO.

L’acord, que haurà de ser ratificat per les assemblees de treballadors, ha permès reduir de 93 a 71 persones afectades per l’expedient. En la majoria d’aquests casos es podran acollir al pla de prejubilacions per a treballador i treballadores establert per als que tenen més de 56 anys. A aquests, l’empresa els complementarà la prestació mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social. Els complements oscil·len entre el 70% i el 90% del salari net. Aquestes aportacions varien en funció i de l’edat: amb 56 anys, el 70% fins als 62 anys; amb 57 anys el 75% fins als 62 anys; 58 anys el 80% fins als 62 anys; 59 anys el 85% fins als 63 anys i a partir dels 60 anys amb el 90% fins als 63 anys.

Per als 25 treballadors i treballadores restants s’ha aconseguit una indemnització corresponent a 35 dies per any, amb un màxim de 26 mensualitats. Aquesta indemnització supera la que plantejava inicialment l’empresa. El pacte afirma que si algun d’aquests treballadors complís els 55 anys durant el 2017 amb posterioritat a l’extinció del seu contracte de treball, l’empresa assumirà el cost del conveni especial amb la Seguretat Social fins que compleixi els 61 anys.

L’acord inclou també la jubilació parcial, mitjançant un contracte de relleu per a les 8 persones desafectades per l’expedient i la devolució de la plantilla de la paga que els va ser descomptada el juny del 2014. També s’ha evitat la segregació del departament de «Visitors center» gràcies a un acord de flexibilitat d’aquest departament.

Ara el contingut del pacte s’haurà de ratificar en les assemblees convocades amb els treballadors i treballadores. No obstant això queden desconvocades les vagues que s’havien anunciat, segons fonts dels negociadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*