L’ERO al grup Almirall es tanca amb 102 sortides de personal i mesures no traumàtiques

L'empresa havia plantejat inicialment la supressió de 121 llocs de treball i indemnitzacions molt menors

Redacció
 
 
 
Centre de producció d'Almirall a Sant Feliu FOTO: ALMIRALL

Centre de producció d’Almirall a Sant Feliu FOTO: ALMIRALL

La negociació oberta arran de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) instat per la direcció de la farmacèutica Almirall ha acabat. Tot i que els treballadors s’han oposat de bon començament a la reducció de personal, finalment i després d’aconseguir millores en relació amb el pla inicial, l’expedient s’ha tancat amb acord, segons expliquen a CCOO i UGT de Catalunya.

A la fi, i després de la negociació s’ha aconseguit la reducció del nombre de treballadors afectats, que passen de 121 a 102. Així mateix s’han inclòs clàusules de voluntarietat i que es puguin intercanviar els afectats per l’acomiadament per altres no inclosos en la mesura però que vulguin plegar de l’empresa. Tot plegat amb la intenció de minimitzar els efectes traumàtics de l’expedient.

Les indemnitzacions acordades oscil·len com a mínim en la quantitat equivalent a un acomiadament improcedent, és a dir, 45 dies per any treballat fins al 2012 i 33 dies per any treballat fins al moment de l’acomiadament; més un complement que oscil·la entre el 35% i el 15 de la indemnització que correspongui al treballador afectat.

A banda, sindicats i empresa han acordat també conveni especial per als més grans de 55 anys, fins als 63 anys, tal com recull la normativa. A més, es contractarà una empresa de recol·locació per als treballadors acomiadats que voluntàriament s’acullin a aquest serveis que tindran una durada de 18 mesos i un xec de formació per valor de 2.000 euros.

Els acords han estat sotmesos a la consulta amb la plantilla, que els ha ratificat en les assemblees celebrades als centres de treball. La participació en aquestes reunions ha estat d’un 81%, afirma CCOO de Catalunya.

Els acomiadaments a Almirall es faran a les empreses que el grup té a Barcelona, Sant Feliu, Sant Andreu de la Barca i les plantes químiques de Ranke Sant Celoni i de Sant Andreu de la Barca. El 18 d’octubre passat la direcció va justificar la reducció de personal a causes productives i organitzatives.

En el seu moment els sindicats majoritaris van rebutjar la pretensió del grup farmacèutic indicant que és rendible i obté beneficis. Segons les darreres dades Almirall va aconseguir un benefici net de 80,5 milions d’euros entre gener i juny d’aquest any, el 36,9% més sobre els aconseguits en el mateix període de l’any passat. La plantilla d’Almirall ha patit els últims cinc anys dos expedients de regulació d’ocupació i també la venda d’una part important del seu negoci, la de respiratoris, a AstraZeneca. La plantilla s’ha reduït en 1.300 persones durant la crisi. En concret, UGT de Catalunya ha manifestat, en un comunicat que la plantilla s’ha vist reduïda un  terç en els últims dos anys.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*