Primera sentència col·lectiva que dóna la raó a 97 repartidors de Deliveroo i els considera assalariats i no autònoms

La decisió judicial deixa clar que, com la relació laboral és ordinària, l'empresa s'ha de fer càrrec de la Seguretat Social d'aquests treballadors

Redacció
 
 
 
Els repartidors i membres d'Intersindical Valenciana celebren la victòria obrera foto: IntersindicalV

Els repartidors i membres d’Intersindical Valenciana celebren la victòria obrera foto: IntersindicalV

El jutjat social número 5 de València ha sentenciat que 97 repartidors de Deliveroo tenen una relació laboral amb l’empresa i que no són simples autònoms que fan serveis per a la multinacional de repartiment de menjar. La decisió judicial falla a favor de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de 47 repartidors que es van afegir a una denúncia inicial. Aquesta és la primera sentència col·lectiva que estableix que els repartidors són treballadores i treballadors i que condemna a la multinacional a contractar-los, segons Intersindical Valenciana, el sindicat que ha assumit la defensa jurídica dels treballadors.

Finalment, la sentència afecta 97 repartidors que treballaven en el moment en què el sindicat i el col·lectiu Riders per Drets van denunciar a la Inspecció de Treball de València la situació de “falsos autònoms” que patia el col·lectiu. La Inspecció de Treball va emetre una resolució, de data 11 de desembre de 2017, molt clara aixecant actes de liquidació i infracció per una quantitat de 160.814,90 euros destinada a pagar les cotitzacions a la Seguretat Social on establia una relació contractual entre els repartidors i l’empresa. La resolució va ser recorreguda per ROODFOODS SPAIN SL (Deliveroo) que ara veu com la justícia falla en contra seva.

SENTENCIA Nº 197 2019 relació laboral Deliveroo:

La primera, en fets provats, fa una descripció detallada del sistema o mètode de treball de Deliveroo en la qual destaca l’aplicació de l’APP de l’empresa.

En la segona part, els fonaments de drets,  entra a assenyalar la dependència i l’alienitat dels repartidors respecte de l’empresa en la qual es demostra la relació laboral d’aquests treballadores en controlar l’empresa, en tot moment, tant el sistema de treball com els cobraments i pagaments per la seva part.

Per a la magistrada, “es pretén que el rider és lliure o no d’acceptar una comanda sense conseqüències desfavorables, però ha quedat acreditat que l’aplicació valora el servei dels riders amb diferents mètriques, cosa que òbviament serà presa en consideració pels algoritmes d’assignació de comandes”. “El fet de poder rebutjar comandes no constitueix una facultat o poder que pugui condicionar l’activitat empresarial”, sentencia.

La tercera, la sentència, en el qual la jutgessa declara que la relació laboral que uneix als riders amb ROODFOODS SPAIN SL és de caràcter laboral.

Aquesta sentència col·lectiva és una nova victòria, en aquest cas per a les tesis de la Seguretat Social que després de diverses inspeccions a Deliveroo va concloure que els riders han d’estar contractats com a treballadors per compte d’altri. Entén que no han de tenir una relació com a treballadors autònoms sinó que la seva Seguretat Social hauria d’anar a càrrec de l’empresa. La decisió pot ser recorregut al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*