La marca Mon-Pa anuncia el tancament de les seves 27 fleques i deixa al carrer gairebé 100 treballadores i treballadors

Els propietaris de la marca fa dos mesos que no paguen els empleats als quals han convidat a marxar a casa, i han al·legat motius econòmics per al tancament definitiu de les botigues

Redacció
 
 
 
Foto d'arxiu d'una fleca artesana foto: Istock / VictorHuang

Foto d’arxiu d’una fleca artesana foto: Istock / VictorHuang

El retorn de les vacances comença a Barcelona amb l’anunci d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), presentat per l’empresa distribuïdora de productes de fleca, Mon-Pa que, al·legant causes econòmiques, pretén acomiadar 96 treballadores i treballadors, la totalitat de la plantilla.

En un comunicat, CCOO de Catalunya considera que: “la mesura és del tot desproporcionada i injusta, i denuncia que s’ha executat de mala fe per part de la direcció de l’empresa. Així mateix, ha sol·licitat a l’empresa que s’abonin les dues últimes mensualitats que deu a la plantilla i l’insta a buscar solucions que garanteixin la continuïtat de l’activitat i l’articulació de mesures no traumàtiques per a la plantilla”.

Dos mesos sense cobrar

El grup Mon-Pa té 23 fleques a Barcelona i altres 4 a Mollet del Vallès. La marca té al seu darrere les panificadores Myrpa i Pamyr i fa dos mesos que no paga els seus treballadors. Els titulars de l’empresa, els germans Garcia Vico, van comunicar als treballadors el 16 d’agost passat el tancament de la societat i els anunciaven que havien començat els tràmits per al tancament de l’empresa. Per tant, els van convidar a deixar els seus llocs de treball.

Segons ha pogut saber aquest diari l’empresa deu dos mesos de salaris als seus treballadors. A la situació econòmica marcada pels dos mesos de deute salarial, els treballadors hi afegeixen el fet que encara no poden acollir-se al subsidi de desocupació., segons expliquen fonts sindicals. En les reunions que els propietaris han mantingut amb CCOO, han manifestat que no tenen cap comprador per a la cadena de fleques i que l’única alternativa que veuen a la situació és el tancament de la societat.

El seu comunicat, CCOO aposta per la negociació, però no descarta iniciar mobilitzacions per desencallar “la  lamentable situació, provocada per la mala gestió de Mon-Pa”, afirma.

 

 

1 Comentari en La marca Mon-Pa anuncia el tancament de les seves 27 fleques i deixa al carrer gairebé 100 treballadores i treballadors

  1. Montse Colado Lafita // 07/09/2019 en 10:58 // Respon

    Molt Bondia jo sóc una de les trevalladores de Mon Pa, sont 2 noies que estem afiliades a Intersindical. Dilluns passat van anar a la reunió d acomiadament colectiu. Van veure les nostres companyes de Mon Pa, amb els advocats de CCOO, quand jo vaig arriva amb la meva advocada, una de les companyes amb va dir que feia allà, li vaig contesta que jo estic per Intersindical, venia amb la meva advocada, despres que elles van parlar amb els advocats de L empresa, no ens van voler dir res a nosaltres. Nomes que entraven amb un concurs d acreedors, aquest dijous va haver una reunió, i el proper dimarts. Nosaltres no savem L hora ni res. La meva advocada va veure de primera mà, que no sont companyes, així que nosaltres que sont 2 companyes de les 100,que estem sense cobrar els mesos de Juriol I Agost, estem afiliades a Intersindical, que est un sindicat molt canyero,catala 100%.Anem a part de CCOO. Ja que no volem sapigue res de nosaltres. Perque van a la seva, sent totes del mateix vaixell. Podríem anar tots 2 sindicats a una, però elles, les companyes no volem donar el braç a torça això no sont companyes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*