La FESC reivindica l’economia solidària com a alternativa a la retallada de drets i llibertats

La vuitena edició de la fira més representativa de l’economia social tindrà aquest any la presència de més de 200 entitats i Andalusia com a convidada

Redacció
 
 
 
D'esquerra a dreta, Víctor Giménez i Alba Hierro, coordinadors de la fira i Guillem Subiracs, tècnic de la XES

D’esquerra a dreta, Víctor Giménez i Alba Hierro, coordinadors de la fira i Guillem Subirachs, tècnic de la XES

La Fira de l’Economia Solidària (FESC), que se celebra divendres, dissabte i diumenge vinents, reivindica l’economia amb rostre humà com una alternativa vàlida contra la retallada de drets i llibertats.

La FESC, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), celebrarà la seva vuitena edició al recinte tradicional de l’antiga Fabra i Coats de Sant Andreu. Aquest any la FESC reivindica l’economia solidària com un espai de resistència davant la retallada de drets i llibertats.

En la presentació d’enguany, la FESC comptarà amb més de 200 entitats participants, una vintena d’activitats culturals i familiars i més de 80 presentacions, taules rodones, tallers i ponències, que ompliran el cap de setmana de debat i reflexió.

En aquesta edició la ponència iniciat anirà a càrrec de l’economista Arcadi Oliveres. Andalusia serà la nació convidada, segons han explicat en roda de premsa, Alba Hierro i Víctor Giménez, les persones coordinadores de la fira.

El contingut de la FESC girarà aquest any al voltant de tres eixos: la resistència, és a dir, l’anàlisi crítica de la realitat i la defensa dels drets col·lectius; la creació, com a constructora d’alternatives que posen l’economia al servei de les persones i del medi ambient, i l’avanç, és a dir, la necessitat de generar debats estratègics sobre el creixement del moviment perquè sigui emancipador i s’estengui.

La FESC pretén ser un aparador que permeti a qualsevol ciutadà accedir a productes i serveis necessitats per cobrir el dia a dia de les persones: habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres. També vol ser és un punt de trobada per a totes les edats on participar d’activitats culturals, un espai on ampliar les perspectives de consum i, aconseguir,  productes de proximitat. Finalment, és el lloc de trobada on reflexionar conjuntament.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*