El Consorci per a la Formació Contínua destina 35 milions per a Formació Professional per a 120.000 treballadors

El programa té dos àmbits, un transversal i un segon de sectorial, a més preveu fer capacitació per a autònoms i economia social

Redacció
 
 
 
La formació professional es veu greument afectada per les retallades a Catalunya

La formació professional es veu greument afectada per les retallades a Catalunya

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del qual formen part els principals agents socials de Catalunya: sindicats més representatius i patronals, dotarà amb 35 milions la formació professional per a uns 120.000 treballadors i treballadores de Catalunya, segons ha comunicat el Departament que presideix Chakir El Homrani.

L’esmentada línia de subvencions complementa la formació que programen les empreses. Per als treballadors i treballadores seguir aquests cursos els possibilita accedir a les habilitacions professionals dels seus respectius sectors.

La formació tindrà, per una banda, un caràcter transversal. En aquest àmbit hi són els idiomes; les aplicacions informàtiques;  les tecnologies d’informació i comunicació; la seguretat i salut laboral; les habilitats interpersonals o directives; i la gestió empresarial, econòmica-financera i recursos humans.

També s’inclouen programes específics destinats a les treballadores i treballadors autònoms i a l’economia social.

A més, hi ha un segon àmbit de suports destinat a ajuts sectorials. Es tracta de contribuir a la millora de la productivitat i competitivitat de les persones treballadores. Els sectors són: Agroalimentària; Comerç; Construcció; Educació i Formació; Metall; Químic; Sanitat; Serveis a col·lectius i a les persones; Serveis financers, administratius i assegurances; Tèxtil, calçat i pell; Transports, Comunicacions i Mar; Turisme, Hostaleria i Joc; Altres serveis i indústries afins. En aquests casos, les treballadores i els treballadores que segueixin les formacions rebran també certificats de professionalitat de caràcter sectorial, diu la nota oficial.

De la totalitat dels ajuts, els corresponents a l’àmbit sectorial suposen 16 dels 35 milions del pla que s’ha aprovat.

L’impuls de la formació d’oferta entronca també amb l’Estratègia Europea 2020, el Pla general d’ocupació de Catalunya – Estratègia Catalana per a l’Ocupació (2012-2020).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*