Acord a després de la vaga de neteges DEYSE: l’empresa apuja 180 euros el salari dels treballadors i fa fixos 6 contractes temporals

L'empresa forma part del grup Clece, que comanda Florentino Pérez, el conegut financer que presideix el Reial Madrid i pagava ,abans del pacte, per sota dels 900 euros al mes

Redacció
 
 
 
Les treballadores i els treballadors a les portes del centre de treball en el qual fan la seva feina, foto: CGT

Les treballadores i els treballadors a les portes del centre de treball en el qual fan la seva feina, foto: CGT

La vaga protagonitzada per les treballadores i els treballadors de l’empresa de neteges DEYSE (filial de Clece, grup vinculat al financer i president del Reial Madrid, Florentino Pérez) ha acabat perquè s’ha arribat a un acord satisfactori. Els 15 treballadors d’aquesta societat tindran un increment salarial de 180 euros al mes i s’ha decidit convertir en indefinits sis contractes que eren temporals, segons informa @cgtbarcelona. A més, s’ha pactat l’ampliació horària per als contractes parcials. En l’acord s’inclou que no hi haurà represàlies per als treballadors que han fet vaga.

L’empresa DEYSE s’encarrega de la neteja de la societat agroalimentària BUNGE. La vaga va començar el 15 d’octubre amb un seguiment gairebé unànime dels 15 operaris que té la societat. Però la vaga no va ser fàcil de tirar endavant. Es van produir diverses irregularitats, segons va comunicar la CGT. Una d’elles va ser la prohibició al comitè de vaga de l’accés al centre de treball. Un altre problema detectat ha estat que la direcció de DYSE hauria intentat substituir els treballadors en vaga per altres operaris d’altres àrees de l’empresa, cosa que tampoc permet la llei. En ambdós casos es va presentar denúncia urgent a Inspecció de Treball.

Segons va denunciar el sindicat a DEYSE hi ha casos en què oficialment el treballador o la treballadora estan donats d’alta a la Seguretat Social per quatre hores però que realment treballen més temps, tot i que l’empresa no cotitza menys hores, cosa que perjudica els i les treballadores perquè afecta les seves jubilacions i la retribució quan estan de baixa.

La decisió de convocar vaga l’han adoptat els treballadors després de dos anys d’intentar arribar a una solució negociada amb la direcció de l’empresa.

A banda de la pujada salarial, la majoria cobraven per sota dels 900 euros al més, els treballadors denunciaven que havien d’assumir tot de tipus de treballs de neteja i altres que no els corresponen per categoria (treballs de pintura, en espais confinats, mecànics, etc.).

El grup Clece és un gegant econòmic que té molts tentacles empresarials. En conjunt factura a l’any 1.445 milions, en dades de 2017. Aquell any donava feina a 74.411 persones.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*