Tancada indefinida de treballadors i delegats d’Endesa a la seu de l’empresa a Barcelona contra el bloqueig del seu conveni

Treballadors i delegats dels sindicats CCOO, UGT i SIE planten tendes de campanya al vestibul de l'empresa a Barcelona, tancaments semblants s'han fet arreu d'Espanya

Tomeu Ferrer
 
 
 

Tancada amb tendes de campanya al vestíbul d’Endesa a Barcelona foto: CCOO

Treballadors i delegats i delegades d’Endesa a Catalunya han iniciat un tancament a la seu de la companyia elèctrica. També ho han fet les seccions sindicals de CCOO, UGT i del Sindicat Independent de l’Energia (SIE). L’acció és indefinida i pretén que la direcció de l’empresa deixi el que afirme és una posició immobilista en el conveni col·lectiu.  La representació obrera denúncia també que fa dos anys que teòricament es negocia l’acord, sense avenços. Tancaments semblants es van iniciar la setmana passada a altres seus d’Endesa arreu de l’Estat.

Els responsables dels tres sindicats han decidit fer el tancament davant les propostes de l’empresa encaminades a afectar negativament la plantilla, amb retallada de drets i condicions econòmiques i increment de la precarietat. De fet, segons afirmen els representants dels treballadors, la proposta de l’empresa seria bloquejar el conveni fins que aquests no acceptin la seva proposta de reduir a 3.500 kwh la tarifa elèctrica per a actius i passius i liquidar els beneficis socials dels convenis d’origen dels operaris procedents de diverses companyies que finalment van ser adquirides o fusionades a Endesa.

Els treballadors d'Endesa deixen clar en la pancarta les seves demandes, foto: CCOO

Els treballadors d’Endesa deixen clar en la pancarta les seves demandes, foto: CCOO

Els treballadors i dirigents sindicals han instal·lat tendes de campanya al vestíbul de la companyia elèctrica i han penjat també pancartes que mostren la seva determinació per evitar el que afirmen que podria produir-se de seguir la deriva de la direcció de l’empresa: la destrucció d’Endesa.

A la tancada han anunciat la seva presència els secretaris generals de CCOO i UGT: Javier Pacheco i Camil Ros.

Les mobilitzacions dels treballadors es veuran reforçades per les que tenen previstes els jubilats d’Endesa, uns 9.000 només a Catalunya, que es manifestaran dimecres, 23 d’octubre, per reivindicar mantenir el que afirmen que és salari en espècie, és a dir, el descompte que es feia en el subministre d’electricitat a aquests antics treballadors.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*