Indignació laboral a Freixenet per la retallada de salaris del 5% mentre es negocia el conveni

El president del grup, Josep Lluís Bonet, ostenta també la presidència de la Cambra de Comerç d'Espanya i del Fòrum de marques anomenades d'Espanya.

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Freixenet davant la seu de Foment del Treball

Concentració de treballadors de Freixenet davant la seu de Foment del Treball

El grup Freixenet, una de les marques amb més potencial exportador de Catalunya i Espanya, ha comunicat als seus comitès d’empresa que rebaixa el salari dels treballadors un 5%, segons han manifestat fonts de CCOO.

La reducció de salari s’aplicarà immediatament. Concretament en el càlcul de la paga extra, que havia d’haver-se abonat dimecres, 15 de juliol.

La Federació d’Alimentació de Comissions Obreres de Catalunya, en un comunicat, explica que l’anunci de la retallada salarial s’ha produït precisament en el moment en què s’està negociant el conveni col·lectiu.

Els responsables dels comitès d’empresa han anunciat que emprendran totes les accions legals que estiguin en les seves mans per tal de revertir la situació. En aquest sentit consideren l’anunci fet des de la patronal, com una decisió desproporcionada i injusta. Per tant, els representants dels treballadors han convocat avui divendres una assemblea en què es debatran les mesures a adoptar per afrontar la decisió de l’empresa. En concret, es preveu l’elaboració d’un calendari de mobilitzacions.

De fet, els treballadors ja van reaccionar a l’anunci de la retallada fent una concentració a les portes de la seu de Foment del Treball, la patronal catalana. En aquell lloc hi estava el màxim responsable de Freixenet, Josep Lluís Bonet, en tant que president de la Cambra de Comerç d’Espanya i del Forum de marcar remombradas españolas. En aquell lloc els treballadors van reclamar que es fes enrere la mesura i es negociï un conveni que doni resposta a les necessitats dels treballadors.

El grup Freixenet va complir el 2014,100 anys. Segons les dades fetes públiques per l’entitat, el 2013 van facturar per valor de 520 milions d’euros i els beneficis estimats van superar els 10 milions.

1 Comentari en Indignació laboral a Freixenet per la retallada de salaris del 5% mentre es negocia el conveni

  1. Paubcn // 20/07/2015 en 8:39 // Respon

    Això si que es “marca España”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*