Firmat el III conveni de lleure educatiu de Catalunya

L'acord preveu augments del 0,5% des de setembre de 2014, amb caràcter retroactiu, del 0,5% al gener del 2015 i del 0,5% al setembre del 2016

Tomeu Ferrer
 
 
 

UGT de Catalunya, CCOO i la patronal del sector del lleure han signat dimarts, 10 de març, l’acord pel III Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, que recull els següents augments salarials: del 0,5% des del setembre del 2014 amb caràcter retroactiu, del 0,5% al gener del 2015 i del 0,5% al setembre del 2016.

Segons un comunicat de la UGT de Catalunya, aquest sindicat ha formalitzat la signatura després que el preacord assolit al febrer se sotmetés a votació en dues assemblees obertes de treballadors i treballadores i una enquesta en línia a través de la web, que ha assolit una alta participació.

A través de les assemblees, de forma unànime, i de l’enquesta en línia, el 90% dels participants han donat suport al preacord.

Abans d’aconseguir l’acord, els treballadors del sector del lleure havien convocat diferents mobilitzacions davant el bloqueig que desa del 2011 havien mantingut les patronals . Aquest acord col·lectiu afecta entre 25.000 i 30.000 professionals de tot Catalunya -depenent la temporada- . Els treballadors d’aquest àmbit presten servei a menjadors escolars, acollida matinal i de tarda, activitats extraescolars, punts d’informació juvenil, ludoteques, casals i centres cívics, cases de colònies, escoles de natura, entre altres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*