Eulen retira els dos acomiadaments que va aplicar als vaguistes d’El Prat

Els treballadors han de pronunciar-se sobre el laude instat pel Govern del PP que implica un augment de 200 euros i la retirada de sancions

Redacció
 
 
 
Imatge d'arxiu de la terminal 2 de l'aeroport del Prat

Imatge d’arxiu de la terminal 2 de l’aeroport del Prat

La societat Eulen, concessionària dels filtres de seguretat de l’Aeroport del Prat, ha readmès els dos treballadors que va acomiadar per la seva actitud en la vaga mantinguda el mes passat. A més, l’empresa ha retirat les sancions que va imposar als operaris durant el període de protestes laborals. Les dues decisions tenen a veure amb el laude fet públic dijous passat per l’arbitre designat pel Govern central per aturar el conflicte, segons han indicat fonts laborals.
En un comunicat, Eulen ha afirmat que ha readmès els dos treballadors que va acomiadar perquè considerava que no havien complert els serveis mínims durant la vaga. Al mateix temps ha afirmat que ha deixat sense efecte les sancions i expedients sancionadors oberts. Seguint les pautes marcades pel laude, Eulen també ha incorporat el plus salarial de 200 euros a les nòmines dels treballadors del Prat. Això no obstant, en la paga d’agost encara no queda reflectit l’augment.
L’empresa ha indicat que aturarà la interposada contra el comitè de vaga i que estava suspesa de mutu acord. Finalment, Eulen ha afirmat que “no adoptarà noves mesures de conflicte relacionades amb les matèries objecte del laude”.

Assemblea decisòria

Els moviments de l’empresa es produeixen just un dia abans de l’assemblea dels treballadors que s’ha de manifestar respecte al laude. Precisament, el mecanisme a partir del qual s’ha donat sortida al conflicte no ha satisfet als sindicats majoritaris. Qui més clarament s’hi ha manifestat ha estat CCOO, que entén, i així ho ha manifestat en un comunicat, que el laude comporta el perill de limitar el dret dels treballadors a la negociació col·lectiva i també limita a la pràctica el dret de vaga. També la UGT s’ha manifestat críticament afirmant que no soluciona el conflicte i que podria eternitzar la tensió. Els sindicats majoritaris creen que el laude lesiona drets reconeguts per la Constitució espanyola. En aquest sentit es considera que el laude hauria de ser un sistema excepcional, tot i que el Govern conservador del PP va intentar usar aquesta figura també en el conflicte dels estibadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*