Els treballadors de BTV cedits il·legalment reclamen la dimissió del consell d’administració

Els empleats acusen els directius de l'empresa pública de mofar-se de la decisió adoptada pel plenari de la ciutat de Barcelona

Redacció
 
 
 
Un dels treballadors afectats per la sentència llegeix un comunicat reivindicatiu

Un dels treballadors afectats per la sentència llegeix un comunicat reivindicatiu

Els treballadors que BTV als quals una sentència ha dictaminat que durant molts anys han treballat de manera irregular: contractats per una empresa (Antena Local) del grup MediaPro, però que realment feien tasques per a la societat Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), propietat del consistori, han demanat la dimissió del consell d’administració d’aquesta darrera companyia per no acatar la decisió del plenari de la ciutat que en el darrer plenari va decidir per dos terços dels seus representants no recórrer la sentència, segons han manifestat avui en roda de premsa els empleats de l’empresa pública.

A la roda de premsa hi han participat també amb molta rellevància els regidors del grup municipal CUP Capgirem Barcelona, que han manifestat també que demanaran la dimissió del consell de la societat ICB per no acceptar la decisió del ple, segons va manifestar Isabel Vallet, antiga diputada del grup anticapitalista al Parlament.

Frederic Pahisa, un dels empleats que han rebut la sentència favorable, com a portaveu dels seus companys ha explicat que actualment els empleats de BTV que han presentat denuncies per cessió il·legal “ja són uns 70”.

La CUP insta la dimissió del consell

Vallet ha estat contundent en la seva intervenció: “l’externalització és la fi de l’accés universal als serveis públics”, ha indicat. En el mateix sentit ha negat que externalitzar suposi una reducció de costos. “L’única cosa que en aquest sentit que és clara és que l’externalització suposa la salvaguarda del nínxol de negoci que algunes empreses tenen amb les administracions”.

Per la seva banda, Pahisa ha remarcat que en el darrer ple municipal cap grup polític present al consistori va votar en contra de l’acceptació que els treballadors cedits irregularment ni es va manifestar partidari de recórrer la sentència.

El portaveu dels treballadors va vincular la reivindicació que mantenen els treballadors de BTV amb conceptes com la llibertat d’informació: “sense premsa no hi ha democràcia”, va dir. En aquest sentit es va interrogar, “quin servei públic por realitzar BTV si els seus màxims administradors no accepten la voluntat dels representants de la ciutadania a la qual han de servir”, ha dit. En aquest sentit va assegurar que els treballadors “no acceptarem que es faci mofa de la decisió presa pel plenari de Barcelona”.

En conseqüència, els treballadors que havent denunciat la seva situació han rebut una sentència favorable per a la seva reincorporació a l’empresa pública ICB han manifestat: “ens dirigirem al plenari perquè cessi l’actual consell d’administració, si no es fa així, haurà perdut tota credibilitat”, ha declarat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*