Els taxistes allarguen fins dimecres la vaga esperant el resultat de la conferència sectorial del transport

Volen veure el decret llei que traspassarà els permisos a les autonomies i crearà una regulació municipal

Redacció
 
 
 
Els taxis encara bloquejaran unes hores la Gran Via de Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Els taxis encara bloquejaran unes hores la Gran Via de Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Els taxistes concentrats al centre de Barcelona han decidit aquest dimarts allargar almenys fins dimecres a la tarda la vaga que fa dies que mantenen. Els professionals del taxi volen esperar a veure els resultats de la Conferència Nacional del Transport, en la qual participaran el ministeri de Foment, amb el seu responsable José Luis Ábalos, i els responsables autonòmics, entre els quals la Generalitat i una delegació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La idea dels responsables de les organitzacions de taxistes és veure quins compromisos adopten a la reunió de Madrid per desconvocar la vaga i convocar, al mateix temps, els seus efectius per a setembre quan hauria de fer-se efectiu l’acord de regulació del sector del taxi que han estat negociant.

En concret, la proposta amb què compten els directius de les associacions de taxistes seria l’elaboració d’un decret llei per traspassar les competències a les comunitats autònomes i les llicències urbanes als ajuntaments. No obstant això, en un primer comunicat fet des del ministeri la formulació anterior no s’especificava amb claredat, per la qual cosa i a instàncies dels vaguistes, Foment va fer un segon comunicat en què es comprometia més concretament en aquest sentit.

Serveis mínims

Una cosa aprovada en l’assemblea de taxistes de Barcelona és l’establiment de serveis mínims per atendre necessitats com el transport de persones malaltes. Fins ara aquest aspecte no s’havia complert. Fora de Barcelona, per exemple a la demarcació de Tarragona sí que hi ha serveis mínims.

Els serveis mínims eren fins ara un senyal d’identitat dels taxistes quan feien vaga. S’encarregaven de donar suport als transports urgents, especialment de persones malaltes, i ho feien de franc.

D’altra banda, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha lamentat, en roda de premsa la poca concreció del Ministeri de Foment en relació amb les seves propostes per solucionar el conflicte en el sector del taxi, i ha confiat que calgui en la reunió de la conferència sectorial del transport amb les autonomies aquest dimecres. En roda de premsa després del Consell Executiu, Artadi ha retret que “hi ha poca precisió sobre el que planteja Foment”, i ha assegurat que hi ha diferents versions sobre com vol gestionar la qüestió, cosa que ha provocat que els taxistes hagin decidit mantenir de moment la vaga indefinida.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*