El Tribunal Suprem confirma la nul·litat de l’ERO de Coca Cola

La Sala del Social diu que l'empresa vulnera el dret a vaga de la plantilla, el que fa que l'expedient de regulació d'ocupació sigui nul

Redacció
 
 
 
Un grup de treballadors de Coca cola celebra la victòria judicial

Un grup de treballadors de Coca cola celebra la victòria judicial

 

El Tribunal Suprem ha declarat nul l’ERO de Coca-Cola. Confirma així la decisió de l’Audiència Nacional, que el juny passat ja va declarar nul l’expedient de regulació d’ocupació de la companyia, segons publica Eldiario.es. La Sala del Social del Suprem s’ha reunit aquest dimecres per pronunciar-se sobre un dels conflictes laborals més polèmics dels últims temps.
El procés de reestructuració va afectar 1.191 persones, encara que finalment es van executar 821 acomiadaments. L’operació va suposar el tancament de les plantes que Coca Cola tenia a Fuenlabrada, Astúries, Alacant i Palma de Mallorca.
Va ser el juny de l’any passat quan l’Audiència Nacional va anul·lar l’ERO de Coca-Cola. La Sala del Social va sustentar la nul·litat en diversos arguments. D’una banda, ha sostingut que la fusió de les embotelladores no es va fer adequadament i aquest fet va afectar l’expedient de regulació. De l’altra, l’Audiència va subratllar que l’empresa no havia proporcionat als treballadors tota la informació necessària ni requerida durant el procés de negociació. L’empresa, va dir, havia d’haver lliurat a la plantilla un pla detallat de la reestructuració. És més, la sentència va deixar palès que algunes de les actuacions de l’empresa no es van correspondre amb la “bona fe” empresarial.
La Sala del Social va ser més enllà i va sentenciar que la multinacional va vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors durant la vaga que va tenir lloc a la fàbrica de Fuenlabrada. La sentència va constatar que Coca-Cola va usar el esquirolatge, és a dir, que va emprar mitjans il·lícits per reduir l’impacte de la vaga. Pels magistrats, aquesta conducta també va suposar un motiu de nul·litat de l’ERO, ja que es va tractar d’una maniobra per truncar la vaga, “un instrument lícit” dels treballadors a l’hora de negociar un acomiadament col·lectiu.
L’empresa va recórrer la sentència al Tribunal Suprem. Al novembre, l’Audiència Nacional va ordenar a Coca-Cola executar de forma immediata la sentència i readmetre els treballadors, una cosa que havien demanat CCOO i UGT. No obstant això, les diferències en la interpretació d’aquesta ordre van allargar el conflicte: la multinacional es va negar a obrir la planta de Fuenlabrada i va oferir recol·locacions en factories de tot Espanya, cosa que els treballadors van rebutjar. Finalment, l’Audiència va tornar a pronunciar-se per rebutjar els plans de Coca-Cola, que finalment va readmetre als treballadors, als que va començar a pagar-los un sou encara que sense donar-los ocupació efectiva, a l’espera de la decisió del Suprem.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*