El sindicat de Periodistes convoca el 14 d’abril una assemblea de reflexió

L'ens de defensa professional dels periodistes catalans intenta millorar els nivells d'afiliació i idees per assegurar la seva pervivència

Redacció
 
 
 

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) convoca una assemblea de reflexió el pròxim 14 d’abril , segons ha comunicat en una nota pública. La reunió coincidirà amb el 22 aniversari de la fundació de l’ens.

El el document previ el sindicat reconeix que s’ha avançat molt des de la fundació, però també fa autocrítica en c0nsiderar que, a hores d’ara, el balanç és insatisfactori respecte a les necessitats de la professió.

Entre els problemes que apunta el SPC hi ha la falta d’afiliació. La fita fixada, arribar al miler de membres, no s’ha aconseguit, reconeix. En aquest sentit, “I tot i que la tendència en les últimes setmanes sembla reconduir-se, podríem dir que des del punt de vista afiliatiu el sindicat està estancat”.

La organització professional dels periodistes reconeix que ara hi ha menys Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) i acomiadaments, però que les condicions de treball en molts mitjans són “dantesques”.

L’assembla del 14 de març es planteja com una mena de cimera de crisi per buscar solucions entre tots els membres. Aquestes alternatives haurien d’assegurar la continuïtat de l’SPC.

Ampliar l’afiliació és el gran objectiu del sindicat. D’aquesta font provenen els ingressos que es dediquen, afirmen, a mantenir els serveis jurídics i l’assessoria sindical. Però fonamentalment es demana als afiliats aportació d’idees i retorn a l’entusiasme per poder assegurar la pervivència d’aquesta eina de defensa dels professionals del periodisme.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*