El Govern diu que recuperarà el complement de productivitat a la funció pública

UGT reclama que es retornin 88 dies no pagats de la extra de 2012, després d'aconseguir recuperar 44 dies de 2012

Redacció
 
 
 
Joana Ortega, vicepresidenta del Govern

Joana Ortega, vicepresidenta del Govern

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous, 5 de març, la seva intenció de recuperar el complement de productivitat per als treballadors públics. Ho ha dit la vicepresidenta, Joana Ortega. No obstant, ha vinculat aquesta recuperació de la capacitat adquisitiva a l’administració pública a una negociació amb mels sindicats per definir millor el concepte de productivitat.

El complement es recuperaria el 2016 després de quatre anys en què simplement va ser eliminat de la nòmina dels treballadors de l’administració catalana, tal com ha indicat Ortega en la resposta a una interpel·lació feta des del grup parlamentari de CiU.

D’altra banda, Ortega ha assegurat que des de l’executiu català aviat s’aprovarà la devolució dels 44 dies de salari que la Generalitat va retallar als empleats públics fruit de l’aplicació del decret del Govern central amb el que també es va eliminar la paga extra de Nadal.

Noves reclamacions judicial

Les retallades salarials aplicades per la Generalitat són objecte de diverses reclamacions sindicals. així, UGT després d’aconseguir l’acord sobre els 44 dies corresponents a 2012 , ha presentat una altra acció davant dels tribunals. El sindicat pretén recuperar 88 dies no pagats de la paga extra de 2013. L’argumentació en que es basa l’acció judicial té a veure amb el règim dels afectats. Segons aquest la paga extra de l’estiu es merita des de l’1 de gener fins al 31 de maig i l’acord de govern que fixava la retallada no es va firmar fins al 26 de febrer.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*