El comitè d’Iberia manté la vaga aquest cap de setmana al Prat davant la negativa a dialogar de la direcció

L’organisme havia desconvocat la vaga esperant l’obertura de contactes per solucionar el conflicte, però l’empresa finalment no s’ha mogut de la seva posició negativa inicial

Redacció
 
 
 
Passatgers a l'Aeroport del Prat foto kruwt IStock

Passatgers a l’Aeroport del Prat foto kruwt IStock

Els treballadors de terra d’Iberia tornaran aquest cap de setmana a la vaga. Ho faran tot i que el comitè d’empresa havia ofert a la direcció de la companyia aturar la protesta a canvi de reprendre la negociació per trobar una solució al conflicte. El cap de setmana passat s’havien fet dues jornades de vaga que no van tenir una gran incidència entre els viatgers.

Així, doncs, el comitè de vaga del personal de terra d’Iberia a l’Aeroport de Barcelona-el Prat ha fet marxa enrere i ha decidit mantenir la vaga prevista per als dies 30 i 31 d’agost, hores després que anunciés en un comunicat d’UGT que desconvocava les aturades previstes, tot i que no ha signat l’acta que dóna per finalitzada la mediació, segons fonts del Departament de Treball.

Els treballadors havien convocat les vagues per 400 transformacions d’eventuals a fixos a temps parcial, la totalitat dels actuals fixos a temps parcial en fixos a temps complet, i la reorganització de torns que permeti evitar les línies de 8 i 9 dies permetent més descansos a la plantilla. En declaracions fetes a la sortida de la reunió, a quarts de cinc de la tarda, el representant sindical Omar Minguillón ha assegurat que de moment les negociacions queden trencades, encara que no ha descartat tornar a seure amb Iberia, i ha acusat l’aerolínia d’estar “dilatant la desconvocatòria de vaga perquè no els ha d’interessar”.

UGT, sindicat majoritari al comitè, havia emès un comunicat aquest dimarts a dos quarts de dues en el qual desconvocava la vaga i acceptava “el compromís de la companyia de millorar les seves propostes d’ocupació per a la plantilla”.

Abans de trencar-se les negociacions, la UGT afirmava: “l’interès social que suposa arribar a un acord que permeti desconvocar els dies 30 i 31 d’agost les aturades que la part social té anunciades i convocades a l’aeroport del Prat. És un fet que les dues convocatòries anteriors han obligat els principals clients de l’empresa Iberia -prioritàriament al primer operador de l’aeroport, la companyia aèria Vueling- a cancel·lar més de 350 vols que han perjudicat aproximadament més de 35.000 passatgers”.

Des del comitè de vaga deixava també clara la pretensió de no “perjudicar ni els clients ni els passatgers, ni per descomptat la societat catalana, que afirmen, ha donat suport fins ara als treballadors”.

Intent frustrat

La solució al conflicte s’havia intentat a través del comitè intercentres d’Iberia, que havia convocat trobades emparant-se en la comissió d’ocupació inclosa en el conveni. De manera indirecta, afirma UGT, s’havia informat d’un calendari de transformacions de contractes de temporals a fixos i també d’un desglossament de números per delegacions.

Tot i considerar insuficients els números i les propostes insinuades des de la direcció, UGT havia acceptat aturar les vagues, però en la reunió oficial sembla que la direcció de la companyia aèria s’ha fet enrere i per tant es mantenen les vagues que podrien perjudicar més de 20.000 passatgers de l’aeroport català els pròxims dies 30 i 31 d’agost.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*