La direcció de Bic Graphic presenta un ERO d’extinció de 136 llocs de treball a Tarragona

El comitè d’empresa rebutja la mesura i CCOO considera que les causes econòmiques al·legades no tenen justificació

Redacció
 
 
 

La direcció de l’empresa Bic Graphic ha comunicat al plenari de la representació dels treballadors de la planta que la multinacional té a Tarragona la intenció de suprimir 136 llocs de treball. Això afectaria, segons el comitè d’empresa 69 persones de producció i 67 d’administració. L’empresa té uns 400 treballadors a Tarragona. Això suposa que la reducció de personal afectaria un 34% de la plantilla.

CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja, en un comunicat, l’expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de contractes que ha presentat la direcció. El sindicat insta la direcció de l’empresa a retirar l’expedient i a asseure’s a negociar un pla de viabilitat amb la representació dels treballadors i treballadores que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla. Per CCOO, les causes econòmiques que al·lega l’empresa no estan justificades, ja que aquesta multinacional francesa va tenir uns beneficis de 400 milions d’euros l’any passat. Tanmateix, l’empresa assegura que en les circumstàncies actuals la planta tarragonina genera pèrdues.

La comunicació de l’inici de l’ERO es va fer divendres 21 d’abril, data a partir de la qual s’han d’establir contactes durant un màxim de 30 dies per negociar els mecanismes i l’abast final de la reducció de personal anunciada per la companyia.

El comitè d’empresa, format per UGT, CCOO i USOC, ha convocat una assemblea de treballadors per dissabte per establir l’estratègia per a les pròximes trobades amb l’empresa.

La federació d’Indústria de CCOO lamenta que els més de 14 mesos que s’havia pres BIC Graphic com a “període de reflexió” per avaluar el futur de la seva unitat de negoci a Espanya no hagin servit per altra cosa que per acabar acomiadant treballadors, i entén com un fracàs la negativa de l’empresa a la participació dels treballadors en la definició del Pla de viabilitat. Un procés en el qual la representació legal de la plantilla s’ha vist obligada a recórrer a la Inspecció de Treball, al Tribunal Laboral de Catalunya i altres instàncies per reclamar el compliment del dret d’informació i consulta.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*