Desconvocada la vaga a Iberboard d’Alcover després que els treballadors aconseguissin tots els seus objectius

L'empresa, del grup Grífols, retira l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO, aplicarà els salaris del conveni sectorial i readmet els empleats acomiadats com a conseqüència del conflicte

Redacció
 
 
 
Piquet de treballadors davant la porta de la fàbrica d'Iberboard a Alcover, foto CGT

Piquet de treballadors davant la porta de la fàbrica d’Iberboard a Alcover, foto CGT

La vaga indefinida que des de feia quatre jornades realitzaven els treballadors d’Iberboard d’Alcover, a l’Alt Camp, ha quedat desconvocada després que s’ha arribat a un principi d’acord, segons ha comunicat el sindicat CGT.

Els acords pactats amb la direcció de l’empresa donen resposta a les reivindicacions que havien causat la convocatòria de vaga indefinida. En aquest sentit  s’ha pactat l’eliminació immediata de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que afectava tota la plantilla. S’ha acordat també l’abonament del 80% de les supresions temporals de salari que la direcció de l’empresa va aplicar mentre va estar actiu l’ERTO. En tercer lloc s’ha acordat que l’empresa pagarà els increments salarials corresponents al conveni setorial vigent. També s’ha pactat el pagament a terminis dels endarreriments ocasiooonats per la no aplicació de les pujades salarials del conveni. A aquestes millores es suma la readmissió del delegat sindical de la CGT i un membre del comitè d’Empresa del mateix sindicat, acomiadats com a represàlia patronal mentre es negociaven aquestes millores, afirma el sindicat.

En la seva valoració CGT fa una lloança de la decisió amb la qual els treballadors han afrontat el conflicte. El seguiment de la vaga, que es va iniciar dilluns passat, ha estat pràcticament unànime per part dels 146 operaris de la planta. Aquests treballadors s’han turnat per estar presents al piquet situat a l’entrada de la fàbrica. Així han aconseguit que la vaga no patís a causa de l’aparició d’esquirols. També, per afrontar la situació, el sindicat ha obert un compte corrent com a caixa de resistència pensat per ajudar aquells treballadors que poguessin tenir més dificultats.

Iberboard és una mpresa, participada pel grup Grífols. És dedica a la fabricació d’embalatges de cartró i plàstic per a grans clients del sector de la logística i distribució. Entre els seus directius hi ha la Virginia Guinda Lacalle, actual consellera delegada i també presidenta del Foro Energía Empresa de Foment del Treball, la gran patronal catalana.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*