CCOO i UGT denuncien que les empreses usen com a represàlia sindical la sentència del Suprem sobre baixes justificades

UGT convoca una concentració a Lleida per donar suport a la presidenta del comitè d’empresa d’Atento acomiadada basant-se en la resolució judicial

Redacció
 
 
 
Un centre de treball d'Atento durant la darrera vaga foto Arxiu

Un centre de treball d’Atento durant la darrera vaga foto Arxiu

CCOO i UGT no pensen deixar sense resposta l’aplicació de la sentència del Suprem que permet acomiadar treballadors amb baixes justificades. Les dues organitzacions consideren que les patronals usen la decisió judicial per amagar acomiadaments motivats per l’activitat sindical, com és el cas de la presidenta del comitè d’empresa d’Atento a Lleida.

UGT, el sindicat en el qual milita la treballadora acomiadada, ha convocat una concentració divendres, 8 de novembre, a les 12 del migdia davant de les oficines d’Atento, al carrer de Tarragona a Lleida.

Els sindicats han afirmat que recorreran l’acomiadament de la presidenta del comitè d’empresa d’Atento de Lleida i que han lamentat s’ha produït fent ús de l’article 52 de l’Estatut dels Treballadors, que justifica l’acomiadament objectiu d’un treballador que falti el 20% o més dies feiners al seu centre de treball de forma justificada durant dos mesos.

Segons un comunicat de CCOO, les dues organitzacions critiquen que l’empresa “s’ha acollit a un article contingut en la reforma laboral de 2012, avalat el passat 16 d’octubre pel Tribunal Constitucional, que és totalment perjudicial, regressiu i injust” .

CCOO assenyala que Atento “fa ús d’aquesta inacceptable causa d’acomiadament per prescindir d’una representant dels treballadors que des de fa mesos denuncia la deriva dels drets laborals que estan patint les més de 200 treballadors i treballadors de centre de Lleida”.

En aquest sentit, el sindicat afirma que l’acomiadament de la presidenta del comitè d’empresa, representant d’UGT, “és un clar exemple de persecució sindical”.

El sindicat sosté que aquesta mesura pretendria “introduir la por a les empleades i els empleats a posar-se malalts davant la possibilitat de ser acomiadats”, i considera que pot provocar l’augment de les xifres de sinistralitat laboral i l’empitjorament de la salut laboral a les empreses.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*