La CUP de Barcelona insta el cessament de la regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, per la seva gestió del conveni del Metro

Josep Garganté ha posat l'èmfasi en la contradicció d'haver de lluitar contra una alcaldessa i presidenta de TMB que va guanyar les eleccions amb la consigna d'acabar amb la precarietat i les externalitzacions

Redacció
 
 
 
Josep Garganté, una foto d'arxiu corresponent a una la roda de premsa improvitzada

Josep Garganté, una foto d’arxiu corresponent a una la roda de premsa improvitzada

El conflicte que afecta a les relacions laborals a Metro de Barcelona salta a l’arena política. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i un grup de treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han demanat, dilluns al matí, la dimissió de la regidora de mobilitat, Mercedes Vidal.

Josep Garganté, ex regidor de la CUP  Capgirem Barcelona i representant d’aquesta agrupació política al consell d’administració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), junt amb la regidora María Rovira, han exigit la dimissió de Vidal o que, si no dimiteix, que sigui cessada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Dolau o per  l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello.  En roda de premsa Garganté ha afirmat que l’acció política de Vidal l’ha convertit en part del problema en lloc de ser “part de la solució”.

Garganté i Rovira han reclamat que en vista de la gesti de la crisi causada per la negociació del conveni, dilluns es feia el vuitè dia de vaga a Metro de Barcelona, caldria cessar la responsable de mobilitat i buscar “a una altra persona amb valor polític per “enfrontar-se a la màfia de TMB, com va dir ells”, va afirmar Garganté, que és treballador de la corporació publica de transports municipals.

Rovira i Garganté han criticat “la paradoxa de lluitar contra una alcaldessa i un govern de TMB, que van guanyar unes eleccions amb la premissa d’acabar amb la precarietat i les externalitzacions de TMB”, cosa que troben que no fan en vistes de les propostes que posen sobre la taula en relació amb el conveni col·lectiu del Metro de Barcelona. Mentre els responsables del partit polític independentista, els treballadors realitzaven la vaga prevista per als dilluns.

Garbanté Ha acusat la direcció de TMB de voler que els delegats sindicals signin el conveni de Metro malgrat el rebuig de la plantilla, cosa que no pot ocórrer perquè es regeixen per assemblees, ha dit Garganté, que ha djit que l’esmentada tàctica “caciquil”, ja es va donar en la negociació del conveni d’Autobusos de Barcelona.

Gargenté, que és treballador d’autobusos de TMB ha criticat que els membres del consell d’administració de l’empresa “pinten bastant poc“, perquè han demanat en reiterades ocasions informació sobre el personal fora de conveni i no l’han obtingut, per la qual cosa ha preguntat quina por tenen els  a què es publiqui aquesta informació.

Garganté, ha assegurat que en l’últim consell d’administració, celebrat el dijous 22 de juny, es va aixecar la sessió tot i que ell encara tenia assumptes a tractar, com la licitació de transport privat per a personal d’oficines de l’empresa, cosa que veu sorprenent.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*