Condemnen autocars Meg Bus SL per fer fora un treballador després de presentar-se a les eleccions sindicals

El jutge obliga a readmetre l'operari i obliga l'empresa a indemnitzar-lo amb 50.000 euros pels danys i perjudicis causats

Redacció
 
 
 
Església paroquial de Sant Pere de Sant Pere de Ribes foto Maria Rosa FERRE Wikipedia common

Església paroquial de Sant Pere de Sant Pere de Ribes foto Maria Rosa FERRE Wikipedia common

Una nova sentència condemna la direcció d’una empresa per haver maniobrat per perjudicar un treballador que, exercint els seus drets de ciutadania, es va presentar com a delegat sindical per defensar els seus companys. En aquest cas hi ha elements afegits com la manipulació d’un document mèdic, cosa que ha fet que el jutge del social condemni no només a readmetre l’afectat sinó que ha imposat una multa l’import de la qual rebrà el treballador.  El jutjat social número 33 de Barcelona ha sentenciat condemnant les empreses Autocares Meg Bus SL i Cintoi Bus SL, amb seu a Sant Pere de Ribes (Garraf) a readmetre un delegat escollit pels treballadors, membre de CCOO i a pagar-li 50.000 euros com a indemnització pels danys i perjudicis causats, segons informa el sindicat CCOO de Catalunya.

La història que ha desembocat en la decisió judicial comença quan el treballador va estar de baixa per malaltia. Un cop que es va reincorporar al seu lloc de treball el servei de prevenció aliè de l’empresa va fer un informe segons el qual durant un temps i causa de la medicació que calia a l’operari havia de canviar de lloc de treball.

Més tard, quan la empresa es va assabentar que el treballador es presentava a les eleccions sindicals, va pressionar la doctora per canviar el dictamen mèdic i realitzar-ne un altre on digués que no era apte per a fer el seu treball. Exactament la sentència recull que la causa “havia estat prèviament manipulada per tal d’aconseguir la fraudulenta finalitat perseguida” i el dictamen es va canviar sense cap criteri mèdic.

En la seva sentència, el jutge considera que l’actuació de l’empresa vulnera els drets fonamentals del treballador i que amb l’acomiadament l’empresa volia, segons el text de la sentència, donar “un toc d’atenció o avís a altres potencials navegants sindicals”. Per aquest fet, es condemna l’empresa a 50.000 euros per danys i perjudicis.

El sindicat manifesta amb rotunditat que s’ha de destacar no només l’actuació fraudulenta de l’empresa, sinó també la manipulació d’un informe mèdic i la pressió exercida sobre els serveis de la societat Quirón Prevención que posen en entredit la seva feina i independència.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*