Concentració de la UGT d’hostaleria davant l’Hotel Soho House per denunciar coaccions a una afiliada

El sindicat assegura que a l’establiment es donen condicions de treball d’explotació laboral

Tomeu Ferrer
 
 
 

Sembla difícil pensar que en ple segle XXI i en una societat democràtica es donin situacions de persecució sindical en empreses que pretenen ser un exemple de modernitat. UGT de Catalunya han convocat una concentració davant de l’hotel Soho House  Barcelona, un dels més luxosos de la ciutat, per denunciar l’explotació laboral que pateixen els seus treballadors i també la repressió, que segons explica el sindicat, ha patit una afiliada per oposar-s’hi.

A l’esmentat hotel es donen jornades laborals de 12 i 14 hores, canvis d’horari sense avisar, incompliment de descansos entre jornades i hores extres que no es paguen ni es retornen amb dies de permís, afirma el sindicat.

Però, UGT considera absolutament impresentable la situació que viu una afiliada al sindicat, treballadora de recepció, que «es va atrevir a exigir els seus drets i a intentar promoure eleccions per escollir un comitè d’empresa». Aquesta actitud li ha suposat rebre amenaces i maltractaments de paraula, cosa que ha suposat la implantació «d’un clima de por entre la plantilla».

Soho House és una franquícia fundada l’any 1995 a Londres amb forma de club social, ja que la majoria de les habitacions i instal·lacions dels 18 hotels a Europa i els Estats Units que en formen part estan tancades només per a socis.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*