Concentració de treballadors de la paperera Abelan d’Alcover en favor de la continuïtat de la factoria

L'empresa està en concerty de creditors i des de fa uns vuit mesos pateix un descens de comandes

Redacció
 
 
 

Les treballadores i treballadors de la fàbrica Abelan, d’Alcover, es concentraran dimarts, 28 a les 12.00 h davant les instal·lacions de l’empresa, a la C-14, per reclamar la continuïtat dels 131 llocs de treball, segons la UGT de Catalunya.
Des de gener d’aquest any, l’empresa Abelan catalana, que fabrica cartó, està immersa en un expedient concursal. Aquesta situació ha produït una disminució de l’activitat en els últims vuit mesos, diu el sindicat. «Aquesta situació, que afecta la totalitat de la plantilla, provoca un gran desànim que plana sobre el futur incert d’aquests treballadors i les seves famílies».
El Comitè d’Empresa reclama que es mantingui l’activitat industrial i es conservin tots els llocs de treball, i aquesta opció només depèn d’adjudicar el concurs a la proposta industrial que doni continuïtat a tota la plantilla.
El 23 de novembre passat La Vanguardia publicava que el grup inversor Iberbroad ha presentat una oferta valorada en 6 milions d’euros per adquirir Abelan, que a principis de 2017 va suspendre pagaments amb uns deutes de 16 milions. Abelan és propietat del fons PHI Industrial. El seu propietari no hi vol posar més diners, ni ha pogut tancar un acord amb els creditors.
L’actual propietari d’Abelan, fa quatre anys que gestiona les instal·lacions d’Alcover. La paperera havia format part de la multinacional americana Newark Group i tenia 212 treballadors l’any 2012. La factoria acumula gairebé cent anys d’activitat en una zona de llarga tradició paperera i la seva producció s’havia reduït de les 200 tones diàries de mitjana, a un màxim de 140 tones que es produeixen actualment.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*