Concentració de treballadors del grup hoteler Hotusa per denunciar acomiadaments i repressió sindical

L'acció es farà dijous a les 11 del matí enfront de l'hotel Exe a Via Laietana per reclamar la readmissió de dos delegats represaliats

Redacció
 
 
 
Façana de l'hotel Exe Laietana foto: grup Hostelco

Façana de l’hotel Exe Laietana foto: grup Hostelco

Els treballadors del sector de l’hostaleria estan convocats per CCOO a una concentració que es farà dijous 12 a les 11 hores a l’hotel Exe a Via Laietana de Barcelona. La mobilització reclama que es compleixi la sentència que afecta dos treballadors que són també delegats: Sergio André y Julio Rusiñol i l’abonament dels salaris des del 25 de maig de 2015, data en què van ser acomiadats.

Un d’aquests treballadors, Sergio André va ser denunciat pel propietari del grup Hostelco, que ho és també de l’hotel Exe, Laietana Palace perquè va protagonitzar una acció de denúncia contra els acomiadaments d’empleats protagonitzats pel màxim responsable d’Hostelco, Amancio López Seijas.

La concentració s’emmarca en la campanya estatal que CCOO i UGT de denúncia i de mobilitzacions davant els hotels del Grup Hotusa Hotels, “a causa de la contínua pràctica de vulnerar els drets fonamentals dels treballadors i treballadores, com són els drets de llibertat sindical”, afirma CCOO. Aquest grup hoteler nascut a Barcelona el 1977 és un dels consorcis d’hotels independents més importants al món. Desenvolupa activitats hoteleres i comercials en més de 100 països. El grup s’articula en dues àrees, turística i hotelera. Actualment, el Grup Hotusa gestiona més de 150 hotels sota la marca d’Eurostars Hotels i uns 40 com a Exe Hotels.

Darrere de l’expansió i els beneficis aconseguits pel grup Hostelco, CCOO considera que hi ha situacions com la vulneració de drets laborals i de condicions de treball. Seria una mostra del que es denomina la “cara B del turisme”.

El grup hoteler, des de l’adquisició d’un nou establiment, explica CCOO, actua vulnerant les normes democràtiques i legislatives a fi d’aconseguir la imposició del seu model de relacions laborals precàries; no acata les obligacions de subrogació ni respecta les condicions laborals (article 44 de l’Estatut dels Treballadors), presenta ERO extintiu o de modificació de condicions -que són anul·lats pels jutjats per no ajustar-se a dret-,  o procedeix a l’externalització del departament de pisos per abaratir costos i empitjorar les condicions dels empleats, arribant als acomiadaments indiscriminats que són declarats improcedents o nuls -especialment als representants sindicals, com els de l’Hotel Cristal de Barcelona-.

Una mostra del que denuncia el sindicat és la que s’ha donat recentment a l’Hotel de La Reconquista, a Astúries, on s’han acomiadat a 20 treballadors, inclosos la presidenta i el secretari del comitè d’empresa; el mateix ha passat al Gran Hotel La Toja, a Galícia, on recentment han acomiadat a dos membres del comitè d’empresa.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*