Barcelona Activa convoca ajuts de fins a 4.000 euros per donar suport a autònoms, cooperativistes i emprenedors en el seu primer any

La quantia de l'ajut es calcula d'acord amb l'edat i les despeses justificades, com el pagament de la Seguretat Social, en els primers mesos que tirin endavant els seus projectes

Redacció
 
 
 
Jornada de treball a La Comuniquifadora Wikimedia CC-BY-SA-4.0

Jornada de treball a La Comuniquifadora Wikimedia CC-BY-SA-4.0

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa posa en marxa, per tercera temporada, el programa Llença’t, per donar suport a persones que comencen una nova etapa després d’un període en situació d’atur. Els fons es poden sol·licitar fins al 21 de juny vinent.

La idea en què es basa aquest suport econòmic, que pot arribar fins a 4.000 euros el primer any, és ajudar a estalviar en despeses que, sobretot el primer any de treballar per compte propi, suposa encetar una nova activitat o negoci. Per exemple, aquest ajut assumeix les despeses com ara les quotes de la Seguretat Social, el lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre d’altres, segons Barcelona Activa. En aquest sentit, l’ajut es calcularà segons l’edat i les despeses justificades.

En els tres primers mesos de 2019 en l’àmbit de l’emprenedoria Barcelona mostra un creixement del 4% en creació de societats mercantils a Barcelona. En aquest sentit també el nombre de nous afiliats autònoms a la Seguretat Socials ha augmentat un 1,9%  respecte al primer trimestre de del mateix període de l’any anterior.

fins ara, en les dues edicions anteriors, les persones que han rebut la subvenció en altres edicions d’aquest programa han estat 50% majors de 40 anys, i 14 % joves de menys de 30 anys. Els sectors d’activitat que s’han impulsat fins ara són, sobretot, en els àmbits de Serveis a les Empreses, seguit pel Comerç i Transport i Logística.

Segons un comunicat Barcelona Activa ha desenvolupat en els darrers anys programes a mida per a persones emprenedores, tant en l’àmbit digital, el de finançament o el d’execució del pla de màrqueting i models de negoci. Durant el 2018, el departament d’emprenedoria de l’agència municipal va atendre 14.000 persones, i la seva xarxa d’incubadores atén actualment més de 300 startups a tota la ciutat.

Qualsevol informació per poder accedir a les ajudes es pot obtenir en aquest enllaç.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*