Anul·lat l’expedient de reducció de jornada a treballadors de Ferrovial servicios a bordo

La sentència afirma que s’han conculcat drets sindicats als empleats i condemna l’empresa a indemnitzar amb 200 euros mensuals els afectats


Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Ferrovial Servícios a bordo a l'estació de Sants foto: USOC

Concentració de treballadors de Ferrovial Servícios a bordo a l’estació de Sants foto: USOC

L’Audiència Nacional ha anul·lat l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que implicava reduccions de jornada i per tant de salaris, que va aplicar l’empresa, Ferrovial servicios a bordo, als seus 542 treballadors i treballadores, dels quals uns 70 ubicats a Catalunya.
la resolució, dictada a partir d’una denúncia de la UGT, declara que Ferrovial ha conculcat el dret de llibertat sindical i de vaga dels treballadors en haver aplicat de forma unilateral les reduccions de jornada i, per tant, de salari.
La reducció que va aplicar l’empresa sense negociar equivalia al 10% del temps de treball, i per tant del salari. La sentència restitueix la jornada laboral completa de la plantilla afectada i suposa la devolució de 200 euros bruts mensuals per treballador.
L’Audiència Nacional ha considerat que la mesura de reducció unilateral del temps de treball lesiona els drets constitucionals dels treballadors afectats, ja que va utilitzar el procediment de l’ERTO com a represàlia a la convocatòria de vaga anunciada pels representants dels treballadors per denunciar el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu. Al mateix temps, la sentència de l’Audiència Nacional posa en dubte el caràcter conjuntural de la mesura proposada per Ferrovial Servicios.
Els treballadors i treballadores de Ferrovial van iniciar l’abril passat vagues per denunciar la situació creada per l’empresa. Els empleats s’encarreguen del servei als passatgers a bord de trens de gran velocitat com l’AVE.
UGT explica que l’empresa aplica el conveni col·lectiu arbitràriament, amb posicionaments unilaterals i restrictives que generaven un efecte desregulador de les condicions laborals, reduint els marges possibles de negociació en cadascun dels conflictes que es produïen.
Durant la negociació del conveni l’empresa va posar sobre la taula ofertes econòmiques properes a la congelació salarial, cosa que suposaria clarament una pèrdua de poder adquisitiu per al conjunt dels treballadors. Això es va completar amb l’ERTO que retallava directament els salaris a partir de la retallada del temps de treball.
Contra aquestes pretensions els treballadors van fer des de l’abril moltes jornades de vaga que van afectar els usuaris que, en molts viatges no van rebre servei de bar perquè amb els treballadors que hi havia com a serveis mínims no es podia complir aquesta feina.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*