Un acord que redueix l’abast de l’ERO permet desconvocar la vaga a Gear Solutions

A la fi se salven 20 llocs de treball quan l’empresa pretenia inicialment només mantenir 6 operaris

Redacció
 
 
 

La representació dels treballadors de la societat Gear Solutions i la direcció de l’empresa han arribat a un acord que implica, d’una banda, reduir les baixes que pretenia la societat i de l’altra suposa la desconvocatòria de la vaga indefinida convocada el 25 d’octubre passat, segons han comunicat fonts sindicals. L’acord ha estat ja ratificat per empresa i treballadors.

Segons CCOO, se salvaran 20 llocs de treball, en lloc dels 6 que pretenia mantenir inicialment Gear Solutions, i s’han pactat 15 recol·locacions en altres empreses de la comarca. També preveu el pacte 16 prejubilacions, mitjançant un conveni especial amb la Seguretat Social, per als treballadors de més de 55 anys.

Pel que fa a les indemnitzacions, s’han acordat 29 dies per any treballat, amb un màxim de 16 mensualitats, per als treballadors afectats per l’ERO. Una xifra que supera les pretensions que tenia de sortida Gear Solutions.

D’altra banda, el pacte recull els serveis d’una empresa de recol·locació per ajudar els treballadors afectats a reincorporar-se al mercat de treball durant un període de 9 mesos. En aquest sentit, els treballadors han aconseguit ampliar els 6 mesos que marca la llei.

Gear Solutions és una empresa que s’havia especialitzat en motoreductors de velocitat per a la indústria en general. Va anar creixent en capacitat fins a situar-se com a líder en el seu sector a Espanya i entre els principals productors del món.

La idea inicial de la companyia, amb seu a Sant Fruitós del Bages, era fer fora 65 dels 72 treballadors i dedicar els operaris que quedessin a l’àmbit comercial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*